Friday, July 27, 2012

Kejar Trafik Blog

assalamualaikum..




ini lah dia dunia blog...
ada blogger yang sememangnye berminat untuk berblog..
tapi tujuan berblog tu berlainan antara satu sama lain..
lain orang lain caranya..
tapi yang biasa aku dengar adalah untuk suka2..
tapi betul ke hanya untuk suka2 je..
ke ada niat lain...???huhuhu..

dulu memang aku mengaku..
aku memang kejar trafik blog..
kalau boleh trafik nak 1000 UV..
kalau dah capai tu rasa lega sangat..
tapi kalau tak cecah target, rasa sedih sangat..
pernah tak korang rasa macam ni..
kadang2 terlampau nak kejar trafik pun tak boleh juga..
kadang terpaksa gunakan berbagai2 cara nak naik kan trafik..
biasanye main SEO lah yang paling ok sekali nak naik kan trafik..
tapi kadang2 trafik tu memang penting bagi blogger..
dari situ kita boleh tau blog kita tu diterima ramai atau tak..
ada pembaca setia ke tak..

apa2 pun terpulang lah pada blogger tu sendiri..
apa niat mereka berblog..
yang penting jangan calarkan imej blogger dengan bercerita 
sesuatu yang tak pasti dan boleh menjadi fitnah semata2 nak kejar trafik..
sanggup aibkan orang lain untuk kejar trafik dan mempopularkan blog korang..
apa2 pun jadi lah blogger yang berhemah..
majulah blogger untuk negara...!
contohilah blogger2 yang sangat jujur dalam penulisan mereka...=)



9 comments:

Phat said...

suka suka ja..kalo trafik kebabom tu rezeki la hehe

kakchik@ella said...

KC dah 2 tahun berblog. rasanya masih lagi 'suka-suka' tapi KC akui dah byk kali dapat cek blogging. KC anggap itu rezeki ke atas keikhlasan KC berblogging.

Anis Adila Aris said...

kalau ada niat lain,mesti tak rasa bestnya blogging..

nana kamarul said...

Honestly, masa nana mula blogging 3/4 years back only because almost everyone in my class ada blog. So, rasa macam left out lah sikit bile kite sorang je xde blog. Tapi bila dah lama2 ni, blogging tu dah jadi macam tempat untuk berkongsi dengan semua yg sudi membaca. Traffic tinggi ke rendah itu semua rezeki masing2 :D

akid azami said...

kejar trafik tu penting kalau blogger tu memang 100% cr makan dari blog..

kejar trafik tak penting kalau blogger tu anggap blogging utk dptkan side income sahaja...

tp kalu 100% guna blog tuk dptkan duit yang banyak tiap2 bulan, kene kejar trafik...

Aku Penghibur said...

ala biaselah beb ..kalau tinggi traffic is rezeki ..macam acik jadi blogger just untuk luangkan masa dan berkongsi pendapat .. no more ... famous or x ..no 10

zulhilmi tempoyak said...

ssh nk dpt..huhuhu

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Cerita best maka traffic pn Insyaallah best..

encik Cool said...

kalau bawak kereta nak elak traffic..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...