Tuesday, January 31, 2012

Ulasan Anugerah Juara Lagu 26

assalamualaikum u ol..




Ahad lalu Anugerah Juara Lagu 26 (AJL26) 
telah pun melabuhkan tirai nya..
KIC hanya tengok kat rumah je..
sebab tak dapat tiket AJL pun..huhu..
tapi tengok kat rumah pun best apa sambil makan popcorn..huhuhu...=p

ok lah..berbalik pada Anugerah berprestij minggu lalu..
dengan tema air, memang gempak lah..
terbaik buat masa ni..
bergemerlapan, lip lap2..
di tambah dengan persembahan yang hebat2 dari finalis..
terpacak depan TV3 jelah..
tak nak tinggal kan sesaat pun saat2 yang best masa tu..
bagi KIC persembahan semua finalis memang tip top..
di mulakan dengan persembahan Project Pistol sampai lah ke 3suara..

tentang Alyah yang memenangi persembahan terbaik,
bagi KIC memang layak lah..
dengan permulaan badut sampai lah kepada kemunculan Remy Ishak
yang membuatkan riuh stadium tu..=)
tahniah Alyah..
 bagi vokal terbaik pula KIC bagi KIC ramai calon..
tapi disebabkan 1 pemenang je, maka Hafiz berjaya mempertahankan anugerah ini dari tahun lepas..
tapi mungkin ramai peminat Yuna kecewa kerana Yuna tak bawa apa2 kemenangan pun..
tempat ketiga dimenangi oleh Faizal Tahir..
dua2 lagu Yuna yang dipertandingkan tumpas..
mungkin bukan rezeki Yuna tahun ni..
bagi peminat 3 Suara..tahniak KIC ucapkan kepada penyanyi hebat Ning,Shila dan Jac..
kalau tak dapat tempat pertama pun tempat kedua pun jadi lah kan..=)

apa2 pun KIC ucapkan Tahniah kepada Hafiz yang berjaya merangkul AJL tahun ni..
lagu dia memang layak menang..
sebab setiap lirik lagu nya sangat unik dan mantap..
tahniah untuk M.Nasir..=)

semuanya ada lah pemenang tiada pengalah (kata2 Vince)
semuanya hebat2,,mungkin tak ada rezeki..
Ana Raffali pun pulang dengan tangan kosng..
tak apa, tahun depan cuba lagi..=)


P/s: Share lah entri ni dengan kawan2 korang pulak. Hanya klik button kat bawah ni..Sharing is caring..TQ

2 comments:

Ejam said...

i tak minat mana2 singe ke apa. but i still lg layan, tpi sayang, minded orang kita, pantang tak suka.trus nak maki hamun, condemn, boikot...

tapi bangsa lain trus d junjungm, d kasih, rakyat sendiri nak maju d hina di herdik...

tak paham betul....

btw, tahniah tuk semua pemenang... :)

fiq. said...

awan nano memang, ohsem!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...