Saturday, December 17, 2011

Isteri Tak Berubah, Tetap Berjudi & Merokok - Jimmy Shanley

assalamualaikum u ol..




dah lama KIC tak dengar khabar tentang pengacara Jimmy Shanley ni..
apa perkembangan kes penceraian Jimmy dan isterinya, Nursuhaila Eliani Suhaimy..
dengar cerita kisah mereka ni mula didedahkan satu persatu 
di mahkamah kelmarin..
biasa lah bila dah sampai ke mahkamah kena lah cerita semua nya kan..
terbaru ketika perbicaraan kes mereka di mahkamah, 
Jimmy mendakwa punca masalah ni terjadi kerana sikap isteri Jimmy yang tak berubah, 
masih lagi berjudi dan merokok..
itu lah kata2 yang keluar dari mulut Jimmy ketika menjawab soalan dari peguam syarie..
disebabkan keengganan Nursuhaila meninggalkan tabiat itu menyebabkan 
Nursuhaila tidak mahu tinggal bersamanya 
dan masa mereka untuk bersama sebagai suami isteri semakin terhad..
Jimmy juga mendakwa yang Suhaila gemar melayan Facebook dan BBM 
hingga tidak mempedulikan kehendak Jimmy yang ingin bersama pada hari tersebut. 


Seperti kata Jimmy:-


" Sebelum bernikah, dia berjanji untuk meninggalkan tabiat buruk itu dan melayan saya 24 jam. Oleh sebab itulah saya bersetuju untuk berkahwin. Bagaimanapun, ia tidak berubah selepas kami berkahwin kerana Nursuhaila masih berjudi hinggakan layanan terhadap saya terhad. Dia bukan sahaja berjudi menggunakan daun terup, tetapi turut berjudi menerusi Internet ketika di rumah mertua. Dia juga enggan berada di rumah saya yang tiada talian Internet tanpa wayar. Saya juga bertanya penting ke layan FB dan BBM rakan-rakan, lalu dia menjawab lebih penting layan kawan daripada suami. "


itulah kenyataan dari Jimmy..
apa2 pun kita tunggu dulu..
jangan terlalu cepat membuat spekulasi ye...


P/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'SHARE' atau 'LIKE' di facebook..hanya klik button kat bawah ni..TQ

1 comment:

Cik Aish said...

aiyak....tak patut tul

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...