Monday, October 3, 2011

Disebalik Drama Soffiya

assalamualaikum u ol..




buat pengetahuan korang, KIC merupakan peminat setia drama Soffiya..
mungkin juga kerana adanya pelakon Tiz..huhuhu..
KIC minat lakonan Tiz..
mungkin juga cerita Soffiya ni memang best..
kalau tak, tak kan la ia di tonton oleh jutaan penonton..

tapi berkenaan dengan jalan cerita drama Soffiya ni..
ada sebuah akhbar tempatan mengatakan 
drama ini dikatakan wujud unsur2 negatif..
ia dikatakan drama yang keterlaluan kerana 
menonjolkan sifat orang melayu yang tak bertamadun dan kejam..
ini kerana pada pemulaan cerita si bapa yang juga seorang doktor 
telah menyeksa dan merogol anaknya sendiri..
bukan tu saja, si suami ni juga bertindak kejam dengan menyeksa isterinya..
ia dikatakan cerita yang rendah moral dan
berunsur negatif yang akan menjejaskan fikiran orang melayu..

tapi bagi pendapat KIC lah..
cerita ni ok je..nak tengok drama macam ni korang kena lah buka mata dan minda tu..
sebab perkara macam ni memang terjadi dalam masyarakat melayu kita ni..
rogol, bunuh, dan lebih teruk lagi di bakar..semua tu kes orang melayu..
so, bila cerita macam ni disiarkan, jangan pula melenting..
kena lah buka fikiran..dan cerita macam ni patut di jadikan pengajaran pada diri kita..
agar kita lebih berhati2..




saksikan lakonan hebat, Tiz, Fizo, Azhar Sulaiman, Ixara Aishah
dalam drama Soffiya setiap isnin - khamis jam 7 petang..=)


P/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'SHARE' atau 'LIKE' di facebook..hanya klik button kat bawah ni..TQ

7 comments:

azam said...

suka².....

azrijohan said...

yup,betul tu

best ape cite nie..
tak berselindung mengenai realiti kehidupan Meleis masa kini
takkan asal nama Melayu je,mesti orang baik kan?

Ramai Melayu yang bertopengkan malaikat ade la kot..

nida husna said...

mcm best jer cerita ni.

Phat said...

so sape2 yg tgk kena la jadi kan teladan bukan nya tiru betul x..phat layan hari2 jugak huhu

MaiRa QuEeN said...

maira suke cerita tu..itu lah hakikat hidup..dah memang ada yg mcm tu kalau x timbullah idea nk wat cerita tu..

Amy Amira said...

my reason lah mmg drama soffiya ni ada unsur negatif,sama lah jgk mcm drama lain,mcm marimar tu kalau nak tau bapak soffiya tu yg jd ust yazid dlm drama stanza cinta..ala nama sebenar dia hilal azman,search lah nama dia,tu lah doktor tu,hahaha

Anonymous said...

lagi bagus tonton cite begini dr tonton cite indon y ag runtuh akhlaknye.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...