Wednesday, October 5, 2011

Hanya Dengan MyKad Boleh Dapat Makanan Percuma

assalamualaikum u ol..


gambar hiasan


mesti korang hairan + pelik kan..
ye la, dengan MyKad je boleh dapat makanan percuma..
ini lah yang bakal terjadi kepada golongan miskin di seluruh negara
kerana boleh mendapatkan makanan percuma di kedai2 berhampiran rumah mereka..
ini lah salah satu cara yang akan dijalankan bagi membantu golongan miskin..
mereka boleh bila dan apa yang ingin di beli dari 10 kategori makanan asas
seperti beras, roti, minyak masak, biskut dan lain2
dengan menaip no PIN dalam pembaca kad di kaunter permbayaran..
barang seperti coklat dan rokok memang tak boleh lah ye..
Skim dilaksanakan oleh Yayasan MyKasih dan 
yayasan ni akan membayar peruncit secara elektronik 
dalam tempoh 48 jam selepas transaksi pembelian dibuat.
mudah je kan..
bagus lah Yayasan MyKasih ni..sekurang2 nya 
dapat meringankan beban masyarakat miskin di negara ni..


P/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'SHARE' atau 'LIKE' di facebook..hanya klik button kat bawah ni..TQ

2 comments:

eB ezrin said...

yer ker? alhamdulillah... camno eh? sbb eB knl org2 yg ssh nih

KIC said...

ade caranye kak..akak nak tau lebih lanjut baca kat cni..=)

http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2011/10/4/mstar_berita/20111004122633&sec=mstar_berita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...