Monday, October 24, 2011

(VIDEO) Budak 2 Tahun Digilis Van Tanpa Diberi Pertolongan

assalamualaikum u ol..




serius..KIC sangat2 sedih tengok video ni..
nak menitis air mata ni..
kenapa lah kejam dan zalim mereka ni..
dah lah budak 2 tahun ni di langgar van tu, lepas tu pemandu tu boleh 
pula gilis budak ni dengan tayar belakang..
macam melanggar anjing kat jalan..
panas hati KIC tengok pemandu van tu..

yang paling KIC geram adalah orang ramai yang lalu lalang tu 
boleh buat dek je..
macam tak ada apa2 berlaku..
memang tak berperikemanusiaan langsung..
macam ni ke sifat manusia..
lunyai budak tu kena gilis..orang ramai buat tak tahu..
dah lah lepas tu kena gilis lagi dengan lori..
aduhhh..geramnya..
nasib lah kejadian ni berlaku kat China..
tapi sebagai manusia, memang tak patut lah hal ni berlaku..
korang tak caya, korang layan lah video yang KIC jumpa kat Youtube ni..



boleh pula orang ramai buat tak tahu je..dia ingat yang terkulai tu anjing ke..



mengikut maklumat yang KIC dapat..
penduduk kat China memang budaya diaorang macam ni kot..
apa yang terfikir dalam fikiran KIC lepas tengok Video ni,
memang rakyat yang tak berperikemanusiaan..pentingkan diri sendiri..
sebab nya, undang2 kat situ kalau tolong orang tu, kita sendiri akan dipersalahkan..
walau bukan salah kita..sebab tu orang ramai buat tak tahu je..
kalau ada yang tolong dan bawa ke hospital, orang tu yang bertanggungjawab..
tak silap KIC mula2 memang Van tu dah langgar budak tu, 
lepas tu dia gilis lagi..sebabnya dia harap budak tu mati..
kalau tak mati dia kena tanggung akibatnya kalau budak tu hidup,
kalau budak tu mati pemandu tu kena saman je..
kalau budak tu hidup dia kena sara budak tu seumur hidup, lagi2 kalau ada kecacatan kekal..
tu yang dia gilis lagi, harapannya biar budak tu mati..

memang tak bertamadun betul la..hati kering..geramnya KIC tau tentang hal ni..
undang2 ape lah macam ni..pemikiran kolot..
nasib lah Malaysia tak seteruk macam ni..

budak ni di sahkan telah meninggal dunia kerana kecederaan teruk yang dialami..
=(


P/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'SHARE' atau 'LIKE' di facebook..hanya klik button kat bawah ni..TQ

4 comments:

Why Farouk said...

mmg ksian sgt3 tgk video ni.. ase cam nak maki n bunuh je manusia2 yg ley uat bodoh je tgk budak tu kene langgar.. F**K!

eB ezrin said...

x tau nk ckp pe

Nurul Faezah said...

Xsanggup tengok.T__T

alif haris said...

ape bodohnye cina tu ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...