Monday, August 1, 2011

Hari Pertama Bulan Ramadhan..

assalamualaikum u ol..





selamat berpuasa kepada yang beragama islam..
macam mana puasa korang hari pertama ni..?
mesti ok kan..
korang bangun sahur tak tadi..?
ke jam loceng berbunyi korang baling je..tak bangun sahur pun..huhuhu..
"ala..niat cukup lah.." huhu..kata2 orang yang malas bangun sahur..
kan elok kalau bersahur..
sunat tu..bangun sahur..cuma jamah kurma sebiji dan air kosong..
itu pun dah dapat pahala..
untung kan bangun sahur ni..
so korang rajin2 lah bangun sahur ye..
hari ni baru hari pertama puasa..
memang semangat kan..
tapi jangan semangat tu hilang pada hari2 berikutnya pula..

sepanjang bulan puasa tahun ni KIC akan menjalankan ibadat puasa di rumah..
sebab cuti sem KIC 4 bulan..
lepas raya baru masuk sem baru..
seronoknya..dah tentu sahur dan berbuka dengan juadah yang sedap2..
pagi tadi bangun, macam biasa ada yang kejutkan..huhu
bersahur Nasi Goreng dan juga Sambal Telur..
bersahur beramai2 dengan keluarga seramai 9 orang..
ramai kan..?
memang seronok makan sahur ramai2 ni..
kalau kat kolej tu dah tentu sahur sorang2 je kalau kawan bilik malas bangun sahur..
memang seronok berpuasa di kampung ni..

apa2 pun moga semangat kita berpuasa dan menjalankan ibadat2 yang lain
berterusan sampai hari terakhir Ramadhan..
moga Ramadhan kali ni membawa keberkatan dalam hidup kita semua..
InsyaAllah....=)


hadiah menarik tau..


p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq..

5 comments:

fRaMe+LenSeS said...

selamaat berpuasa ya kamu. ;)

lavenderlover said...

selamat berpose..hehe

alin said...

salam ramadhan :)

kayrul-shah said...

selamat berpuasa KIC...kita pun sahur nasi goreng gak

Azura Mendezz said...

Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...