Friday, August 5, 2011

Kerana CINTA, Pasangan Ini Bakal Dihukum MATI

assalamualaikum u ol..


hari ni KIC akan berbuka puasa di Hotel BlueWave, Shah Alam..
ditaja sepenuhnya oleh company yang KIC kerja ni..huhu..
ok lah..sebelum bertolak..KIC nak cerita kat korang tentang 1 cerita ni..
agak menyedihkan lah..
sebab..kerana cinta pasangan ni bakal dihukum mati..
kecian kan..
korang nak tau kisah selanjutnya..jom baca sampai habis..




KABUL: Dua remaja berusia 17 tahun di Afghanistan bakal berhadapan hukuman digantung atau direjam dengan batu hingga mati kerana disifatkan melakukan ‘jenayah’ selepas saling jatuh cinta dan cuba berkahwin.


Lebih mengejutkan, keluarga dan penduduk kampung pasangan terbabit juga mahu Halima Mohammedi dan Rafi Mohammed dibunuh kerana tidak bersetuju dengan keputusan pasangan muda itu untuk berkahwin kerana kebiasaannya perkahwinan diatur keluarga. Bapa Halima, Kher Mohammed berkata kepada New York Times (NYT): “Apa yang kami mahu ialah kerajaan membunuh mereka.”


Dengan ditemani bapa saudara gadis terbabit, bapanya melawat Halima di penjara dan menuduhnya memberi malu kepada keluarga dan patut dibunuh. Ketika pasangan itu berjumpa untuk melangsungkan perkahwinan, mereka diserang 300 lelaki yang menyeret mereka dari kereta, menuduh mereka berzina dan memulakan kekacauan. Rafi dan seorang sepupu yang membawanya untuk bertemu Halima, dipukul teruk penyerang.


keciannya lah kan..
sebab cinta mereka yang suci dan hendak mendirikan 
masjid tu ditentang habis2an oleh keluarga..
kalau kat negara kita ni dah tentu kahwin lari dah ni..
betul tak...???


hadiah menarik menanti korang..

p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq..

7 comments:

Etong said...

sedihnya..sampai hati ibubapa mereka lagi rela membunuh dr merelakan perkahwinan..hermm2..nasib d ni x mcm tu..

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

nak kahwen pon kena bunuhh ? bukannya nak buat maksiat ponn =='

Ceritera Anak Sampah said...

di mana erti islam itu mudah???

Abe Goreng said...

Nape boleh jadi mcm ni. mungkin dorang terlalu ikut adat tradisi dorg kot.

UPDATE: Hah! Memang betul la tu!!!

shaliza khairi said...

orang negara luar memang sangat sensetif isu kahwin ni. terutama yang nak berkahwin awal dan bukan dari pilihan parents mereka. susah2~

.m y z. said...

ya Allah, kejamnyaaa. sebab adat, sampai macam tu sekali?

Mohamad Fitri said...

Patut ler kena serang ngan AS abes2san.
Haha.
Bodoh tol adat korang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...