Thursday, August 4, 2011

Menu Berbuka Puasa : Sup Daging LANDAK

assalamualaikum u ol..


Alhamdulillah...kenyang dah..
macam mana dengan juadah berbuka puasa korang...?
hari ni juadah berbuka puasa KIC Sup Daging Landak dan Ikan Talapia Sweet Sour..
haaa...korang pernah makan daging Landak tak...???
ramai yang terkejut dengan juadah berbuka KIC hari ni..huhu..
sebab terkejut dengar KIC masak lauk landak kot..huhu..




dulu masa mula2 dengar mak nak masak daging landak..
memang KIC agak terkejut..
cakap dengan mak..sedap ke?
mak cakap ok je macam daging2 yang lain..
tapi first time masak daging landak tu memang KIC tak makan..
tengok je yang lain2 makan..
hari tu pula masak kari landak pun KIC tak makan sangat..cuba2 je..
tapi hari ni dah biasa dah..
masak Sup Daging Landak ni pun akan2 sama dengan sup ayam atau sup daging..
senang je..
kira boleh lah layan daging landak ni..
lagi2 buat sup..ditambah pula dengan sambal cili kicap..
memang sedap lah..
selain masakan sup, daging landak ni pun sesuai dimasak
kari, rendang, masak lemak cili api, masal gulai, dan macam2 lagi lah..

apa2 pun kalau kita tak cuba tak tau kan..
daging landak ni memang susah sikit nak dapat..
KIC pun tak tau dari mana ayah KIC dapat..
kira nya kat rumah KIC ni dah biasa juga lah makan daging landak..


hadiah menarik menanti korang


p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq..

9 comments:

♥ adibah mazlan ♥ said...

rendang landak lagii best

Rozuan Ismail said...

orang kata daging landak ni manis.betol ke?

Liyana Aziz said...

erk, takutnya! yana x pernah try lagi...

Nurul Solehah said...

landak boleh mkn ke ? =,=

Kimee said...

ni binatang peliharaan neh! exotic! XD

LyaLuna said...

wawahhh tapena mkn lee.. mcm len dr tg lenn nihh. susa na telann hehee >.<

http://yanadimple.blogspot.com

Mohammed Faizal said...

pergh...tak penah makan..nanti bulu landak yg tajam tu cucuk lidah

Popoi said...

sate landak ade x??

eB ezrin said...

arwah abah ahkak pn suker :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...