Monday, August 1, 2011

Umpan Di Makan Ikan Keli Albino Terbesar

assalamualaikum u ol...

best nya tiap kali pergi memancing..
ada ikan yang tertarik dengan umpan kita..
yang lagi menarik bila dapat pancing ikan paling besar..
memecah kan rekod baru pula tu..
bukan calang2 orang yang boleh dapat peluang macam tu kan..



ini lah dia ikan keli albino terbesar yang di tangkap oleh Chris..


tapi kali ni seorang rakyat Britain, Chris Grimmer 
telah berjaya mencipta rekot baru bila 
umpan nya telah berjaya memikat ikan keli albino 
seberat 88 kilogram dan sepanjang 2.44 meter..
memang besar pun..
dia mengambil masa 30 minit untuk menaikkan ikan gergasi ni..
sampai bengkok dua batang pancing Chris ni..


hadiah menarik menanti anda..


p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq..

11 comments:

KuNanGKuNanG said...

stahun makan pun tak abis.he3

Mra Mastura said...

pergh 1st time tgok o__O

Irma A.Wahid said...

klu dimakan sah isi x sedap sbb da tua sgt..tpi ni sekali kene sengat dia, pasti teringat seumur hidup..huhuhu

kak lang said...

yeuuu, cmna nk makan...

kayrul-shah said...

besarnya..nie boleh wat kenduri satu kampung nie..hehehhe

Kimee said...

rare kot ikan albino neh...kat malaysia paling besa pon ikan arapaima..ahah,keli takdek

Siti hajarnaimah said...

Alahai..besa nye...=)

tgk ikan keli cam nie x rase nak makan pun..hehe

Liyana Aziz said...

wah wah wah... besar sangat! boleh masak ikan keli masak asam pedas untuk sebulan tak agak2? kikikikiki

reza al-razi said...

eee.. mcm x best je nak buat lauk..

Sam Banjamin said...

umpan ape yang dipakai sampai dapat memikat si keli albino ni... hmm.. mesti umpan anak tapir ni.. hmmm... nice entry... good info... i like it... kaki pancing bile jumpe entry ikan2 ni... laju la....

Mista Ag said...

kecik nie.. ade yg lg besar.. klau tgok monsterfish/hooked dll kat discovery, mcm2 jenis ikan yang monster2 diorg pncing.. hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...