Friday, August 26, 2011

Bebola Agar-Agar HARAM Dijual

assalamulaikum u ol..


lama rasanya KIC tak update blog..
rindu nak blogwalking..
rindu nak update blog..
nak berkongsi cerita..


Bebola agar-agar pelbagai warna yang diharamkan.


pagi tadi KIC terbaca tentang berita kat akhbar hari ni..
tentang produk yang diharamkan..
mungkin ada yang dah tau..mungkin juga ada yang belum tahu..
biasanya produk makanan yang diharamkan..
tapi kali ni bukan makanan..
ia adalah sejenis agar2 (seeds growing kids) 
yang digunakan dalam penanaman pokok hiasan kat rumah..
mesti korang tau kan..tengok gambar tu pun dah tau dah..
sebab produk ni dah familiar sangat dah..
disebabkan produk ni memudaratkan,
kementerian dah mengharamkan penggunaan produk ni..
kenapa memudaratkan pula ye...???

sebabnya kerajaan banyak terima aduan dari hospital 
tentang kanak2 berusia 1 - 5 tahun yang tersumbat usus kerana tertelan agar2 ni..
haaa...bahaya kan..sebab tu lah dah mula di haramkan dijual atau dibekalkan..
mungkin bagi kanak2 tu, diaorang ingat gula2..
tu yang terus telan tu..
budak2 bukan tahu apa kan..
kita sebagai orang dewasa kena fikir lah 
baik dan buruk nya penggunaan sesuatu barang tu..
kalau dah memudaratkan..lebih baik elak..
mencegah lebih baik dari mengubati..


sumber: berita harian

p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq.


Tuesday, August 23, 2011

Justin Bieber dan Salena Gomez PUTUS CINTA

assalamualaikum u ol..



sapa tak kenal penyanyi pujaan ramai
Justin Bieber dan juga Salena Gomez..
sebelum ni mereka ni memang hangat bercinta..
memang 1 dunia tau yang mereka ni bercinta..
tapi nak buat macam mana kan..
akhirnya putus ditengah jalan..
setiap apa yang berlaku pasti ada sebabnya kan..
dengar cerita Salena Gomez memutuskan percintaan mereka 
gara2 Bieber ni tak matang dan bersikap kebudak-budakkan..
mungkin juga betul, sebab sebelum ni KIC ada terbaca yang 
Bieber ni pernah menangis gara2 dimarahi oleh peminat Gomez ni..
itu pun kalau KIC tak silap lah..
nampak juga lah sikap kebudak-budakkan Bieber ni..
mungkin lelaki yang lebih matang menjadi pilihan Gomez..
tak hairan lah kenapa Gomez menjadikan pelakon utama Transformer,
Shia LaBeouf, 25 sebagai calon yang lebih sesuai untuk dirinya..
kerana dia lebih suka lelaki yang matang, berpengetahuan dan berpengalaman..
Gomez merasakan Bieber tidak cukup matang untuk 
melayari sebuah hubungan untuk jangka masa yang panjang..



Gomez bersama Shia LaBeouf..


bagi KIC perempuan memang perlukan lelaki yang lebih matang dalam segala hal..
huhuhu....=p

p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq.

Monday, August 22, 2011

Senarai Peserta GIVEAWAY Special KECHIK ITU COMEL

assalamulaikum u ol..


pertama sekali KIC minta maaf sebab dah lama tak update blog dan lambat update 
Giveaway KIC yang terbaru ni..
Giveaway ni dah lama berlalu, tapi KIC memang tak dapat langsung 
nak update tentang Giveaway ni..
KIC minta maaf sangat2..
masa sangat2 cemburu dengan KIC sejak akhir-akhir ni..
so hari ni KIC ada kelapangan masa, 
so KIC nak senaraikan dulu blogger2 yang join Giveaway Special KIC ni..
penyertaan sangat2 memberansangkan..
terima kasih KIC ucapkan kepada yang bagi sokongan pada Giveaway KIC kali ni..
kalau ada link yang tertinggal tu, bagi tahu lah ye..


  1. http://nanaker.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  2. http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  3. http://kacangkelisa.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  4. http://fadzilahnorizan.blogspot.com
  5. http://biggestbeeha.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  6. http://mutehazirah.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  7. http://25april2011.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  8. http://zaiikulim.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  9. http://stayinheart.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  10. http://diarisyzana.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  11. http://anumiezzaty.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  12. http://kontestaje.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  13. http://sayapyqafyqa.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  14. http://mishnurlin.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  15. http://jommenang.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  16. http://cikedispedas.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  17. http://queenroszaliza.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  18. http://daricahayamataku.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  19. http://nuruleareyin.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  20. http://diariummi-contest.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  21. http://alongnidar.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  22. http://sesucikasehsuchi.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  23. http://l0vec0ntestgiveaway.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  24. http://taufidris.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  25. http://ablogforgiveawaylovers.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  26. http://farsputra.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  27. http://sukahati-fieda.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  28. http://onshoppershop.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  29. http://izzahsyakinahayub.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  30. http://sitizarizza.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  31. http://nadiaalong.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  32. http://nabilaazmi.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  33. http://asiahsukacontest.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  34. http://dirahpunyerblog.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  35. http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  36. http://usharapa.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  37. http://nurul-solehah.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  38. http://thegoldenrosereturn.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  39. http://gift4blogger.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  40. http://giftcikbunny.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  41. http://sakuraryani.blogspot.com/2011/07/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  42. http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  43. http://oshin-jamel.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  44. http://puterimawarmerahku.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  45. http://storymyaq.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  46. http://hairulizacontestga.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  47. http://juekikilala.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  48. http://mascontestgiveaway.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  49. http://myifblog.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  50. http://alyafify.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  51. http://suka-sukacontest.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  52. http://syu90contest.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  53. http://princessdiariesstories.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  54. http://miasyarah.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  55. http://vanillaicegirls.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  56. http://fatinlovecontest.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  57. http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  58. http://ash-tsukidate.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  59. http://kutukontest.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  60. http://natashaereena.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  61. http://bittersweetanyway.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  62. http://tiefazatie.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  63. http://auralucky.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  64. http://gengggkapak.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  65. http://kasihibuhaiqal.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  66. http://alycia-dan-contest.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  67. http://ibuarifandaisyah.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  68. http://giler-contest.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  69. http://whiterindlole.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  70. http://intanberliangacontest.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  71. http://amaninaz.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  72. http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  73. http://nanakimie.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  74. http://lovecontestverymuch.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  75. http://duniakebahagiaanku.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  76. http://jaajahatga.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  77. http://eikaarysha.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  78. http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  79. http://aanie-contest.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  80. http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  81. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  82. http://sofiah-andaikutahu.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  83. http://qard91.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  84. http://sayangkuzie.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  85. http://afiqah220511.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  86. http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  87. http://ogy2112.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  88. http://sayangsyeeda.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  89. http://inahasan.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  90. http://duniafantasicra.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  91. http://inasepi.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  92. http://segmentandgiveaway.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  93. http://ayung-join-contest.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  94. http://blogcahayamama.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  95. http://aiensowad.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  96. http://littlemyrashmallowdiaries.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  97. http://pinkummi.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  98. http://izancute.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  99. http://me-imjustanordinarygirl.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  100. http://joelwithcontestsandgiveaways.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  101. http://asyrafpunyer.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  102. http://fadazaz.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  103. http://duniacikreen.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  104. http://aylliarimasiprincess.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  105. http://zahiradzul.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  106. http://nazlia-nazeri.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  107. http://isyamnmirah.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  108. http://bintangsantex.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  109. http://snowsakura91.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  110. http://ninieazriena91.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  111. http://bubu-bobo92.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  112. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  113. http://thefirsttrial.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  114. http://thefirsttrial.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  115. http://ainna193.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  116. http://nurshifatuzzinnirah.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  117. http://ieraassyiera.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  118. http://chantekmath.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  119. http://sukasuki23.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  120. http://suhailasellaginella.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kecik-itu-comel.html
  121. http://sitiazlina.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  122. http://buttersheep.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  123. http://alvas-87-contest.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  124. http://sulamansolehah.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html
  125. http://kekcokelat.blogspot.com/2011/08/giveaway-special-kechik-itu-comel.html

haaa...sapa kah blogger yang bertuah..?
tunggu............
KIC akan umumkan tak lama lagi..
hadiah tu pula KIC akan cuba hantar sebelum raya..
mana tau boleh jadi beg raya..=)


Thursday, August 18, 2011

(Gambar) Abby Abadi-Norman Berbuka Puasa Dengan Anak-anak

assalamualaikum u ol..

terus terang KIC suka melihat gambar keluarga ini berbuka puasa bersama-sama..
nampak kegembiraan di wajah anak2 pasangan ni..
kecil2 lagi si anak telah diduga dengan dugaan yang begitu besar
apabila ibu dan ayah mereka tidak bersama lagi..
agak sedih juga KIC tengok gambar ni..
lagi2 pada bulan puasa ni..
bila si anak dapat berbuka puasa bersama ibu dan ayah mereka..
jelas kegembiraan mereka..
kalau tak percaya, korang tengok lah sendiri gambar2 ni..




























bagus didikan Abby ni..
anak2 diajar sembahyang dari kecil..
walau dugaan macam mana yang datang..
KIC harap Abby dapat bersabar..
anak2 lah harta dunia dan akhirat Abby..
moga mereka lebih tabah..


sumber: FB Abby

p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq.

Kami Tak Berpecah - SEPAH

assalamualaikum u ol..


sebelum ni memang KIC ada dengar kumpulan yang menjuarai
Maharaja Lawak ni telah berpecah..
tapi itu mungkin khabar angin atau salah paham dari pihak media..
nasib baik lah kan..sebab bagi KIC kumpulan ni memang boleh pergi jauh..
kalau salah seorang tak ada, rasanya kumpulan ni akan patah kaki juga kot..
apa2 pun kita baca apa kata salah seorang anggota kumpulan Sepah, 
Shuib tentang isu perpecahan kumpulan sepah ni..




Pertama sekali saya ingin terangkan bahawa kami tidak berpecah, saya rasa ada salah faham dari kenyataan yang dikeluarkan daripada salah seorang anggota Sepah. Apa yang cuba mereka sampaikan ialah kami boleh berpecah-pecah jika mendapat tawaran persembahan pentas atau berlakon dan bukan semestinya bertiga..

Lebih terkilan apabila ramai peminat yang telefon saya untuk meluahkan rasa kecewa mereka kerana telah berhabis duit mengundi kumpulan kami dalam Maharaja Lawak lalu. Saya rasa bersalah dengan mereka kerana mereka ingin melihat Sepah terus berada di industri ini secara berkumpulan bukan secara solo.

Jujurnya, saya akui kami tidak akan kuat jika bergerak sendiri tanpa salah seorang daripada kami. Kami sudah berkawan lama dan berjanji tidak akan menyekat rezeki masing-masing. ika salah seorang daripada kami sibuk dan tidak dapat menyertai, kami tetap akan meneruskan persembahan biarpun berdua atau seorang..


harap2 betul lah apa yang Shuib ni cakap..
sebab KIC rasa kumpulan ni memang bagus dan ada keserasian..
jangan lah mereka berpecah sampai bila2..
mungkin ramai peminat yang akan kecewa nanti..


sumber: Mstar

p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq.

Tuesday, August 16, 2011

Imej BERTUDUNG Raja Farah

assalamualaikum u ol..



Raja Farah bersama suami, Megat Basirun Qhuyum Zakaria..


KIC suka kalau tengok artis2 dah mula bertudung..
sekurang2nya ada perubahan ke arah kebaikan..
sekarang ni memang ramai artis kita 
yang dah berjinak2 dengan penampilan bertudung..
Alhamdulillah..mungkin pintu hati mereka telah terbuka..
seorang lagi artis kita telah dibuka hati dengan imej baru ni..
sapa lagi kalau bukan Raja Farah..
sangat manis dia bertudung..
sejak berkahwin, dia telah mula berjinak2 dengan penampilan ini..
sehingga lah ia semakin sebati dengan dirinya..
bukan apa..memakai tudung ni bukan boleh dipaksa2..
kena dengan rela hati dan ikhlas..
jom kita baca apa kata Raja Farah tentang imej terbaru nya..


Saya bertudung sejak dua bulan lalu dan mengakui ia datang daripada hati saya sendiri. Selepas melakukan penghijrahan tersebut saya rasa kelainan yang sangat ketara. Saya lebih menjaga adap pergaulan terutama untuk bersalam dengan lelaki bukan muhrim, begitu juga dari segi tutur percakapan.

Saya sebenarnya sudah lama berhasrat untuk memakai tudung tapi tiada tarikh yang tepat untuk itu, jadi suatu hari selesai penggambaran saya singgah di sebuah butik dan membeli beberapa helai tudung. Ketika pulang suami saya bertanya mengapa saya membeli tudung tersebut, justeru saya terus mengambil keputusan untuk memakainya.

Perkara yang baik sudah tentu keluarga sokong, bila saya katakan mahu bertudung sepenuhnya, mereka sangat gembira dan tidak menolak cadangan ini. Alhamdulillah, ramai dalam industri ini menerima keputusan saya untuk bertudung dan tawaran berlakon masih sama seperti dahulu cuma watak sahaja yang agak terhad berbanding dahulu. Ada juga produksi yang meminta saya untuk membuka tudung tetapi saya tetap dengan pendirian saya. 

Saya masih berharap untuk mendapatkan anak tapi buat masa ini ia tidak terlalu terdesak. Saya masih kesal dengan tuduhan yang mengatakan saya hamil sebelum bernikah sedangkan sehingga sekarang saya masih lagi belum dikurniakan rezeki tersebut. 




p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq.

Kami Belum Bincang Isu Kahwin -Yusry

assalamualaikum u ol..


yusry dan lisa berkahwin


banyak blog2 yang dah menulis tentang Yusry dan Lisa Surihani
yang bakal berkahwin pada tahun depan..
memang dah kecoh dah tentang berita ni..
ye la kan..artis popular macam Yusry dan Lisa ni..
kalau pasangan ni betul2 jadi kahwin, memang wedding of the year lah..
KIC tahu mesti ramai yang gigit jari dengar berita ni..
melepas lah pada yang memang ada hati dengan Lisa tu..huhu..
tapi KIC dengar khabar berita tu cuma salah paham je..
mungkin Yusry dan Lisa memang rapat dan berada di alam percintaan..
tapi mereka belum buat apa2 kenyataan pun tentang isu perkahwinan tu..
yang ni berita terbaru yang KIC dapat malam tadi..
cuma tak sempat nak post je..
sebab dah ngantuk..huhu..
so nak puaskan hati korang semua tentang hal ni..
korang baca lah kenyataan ni ye...=)




berita bahawa Yusry dan Lisa akan melangsungkan perkahwinan 
pada tahun depan tu mungkin hanya salah paham je..
so, apa2 pun kita doakan lah yang terbaik untuk pasangan ni..


sumber : media hiburan

p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq..

Monday, August 15, 2011

Jatuh Cinta dengan FORTEEN

assalamualaikum u ol..




FORTEEN???sapa pula ni..
tetiba pula KIC jatuh cinta dengan Forteen..
korang kenal ke?
KIC memang dah jatuh cinta sejak pertama kali tahu pasal kumpulan Forteen ni..
ye...Forteen ni adalah kumpulan yang mengabungkan 4 orang anak muda 
yang hensom2 belaka..=)
so pada yang tak tau tentang kewujudan kumpulan ni..
KIC nak kenalkan lah pada korang..
mereka ni beruntung sangat sebab jadi anak didik Edry KRU...
memang patut lah lagu Berdua Bersatu ni best..
KIC suka sangat dengar..
jom kita kenal satu persatu ahli kumpulan Forteen ni..



Muhammad Ridzuan Sharifuddin (One)



 Muhammad Izzul Islam Mazlan (Izzue)



Saiful Ridzuan Abd Hamid (Ariz)



Mohd Arif Ameerais Azhar ( Ameerais)


amacam?hensom2 kan..huhu..
diaorang ni bukan sahaja ada rupa..tapi bakat pun besar..
kira lengkap dah pakej..
makin digilai ramai kumpulan ni tau..
KIC bukan setakat minat mereka ni..
tapi lagu Forteen ni pun memang best..=)
tak caya korang dengar lah sendiri...
lagu BERDUA BERSATU...=)






sumber: Fan Page Forteen..


p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq.

Kad Kahwin MEMEY-NORMAN

assalamualaikum u ol..


inilah dia pasangan Wedding of The Year..
bila majlis pasangan ni akan ditaja pelbagai pihak termasuk lah dari Datuk Jimmy Choo..
majlis yang akan menelan belanja 12 juta..
KIC malas nak komen panjang lebar sebab ramai yang dah komen 

hari bahagia pasangan ni semakin hampir..
apa2 pun kita doakan lah majlis mereka berjalan lancar..
majlis dah dekat pun kan..
so kad kahwin pun mesti dah siap..
penuh ruang kad kahwin pasangan ni dengan wajah2 bahagia mereka..
korang tak caya..
tengok lah sendiri ye..




majlis kahwin 12 juta..kad kahwin pun mesti lah nak gempak juga kan..huhuhu...


p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq..



ANAK Teruna Chef Wan Bakal BERKAHWIN dengan PELAKON

assalamualaikum u ol.




Datuk Chef Wan bakal menerima orang baru dalam keluarga nya..
anak lelakinya, Mohd Nadzri, 30 atau lebih dikenali dengan Chef Riz
akan menamatkan zaman bujangnya tak lama lagi..
pelakon Mantra, Ana Dahlia 28, telah berjaya menambat hati 
chef muda ni setelah 6 bulan berkenalan..

hubungan cinta mereka ni dapat dihidu apabila pasangan ni hadir 
dengan pakaian warna biru sedondon dalam sebuah majlis..
dengar cerita majlis pertunangan pasangan ni akan diadakan hujung tahun ni..
tapi tarikh nya belum dapat dipastikan..
sebab masih lagi dalam perbincangan..
ok lah tu..benda baik nak buat apa tunggu lama2..




Apa kata Chef Riz..

Insya-Allah, saya sudah terbuka untuk menjadikan Ana sebagai calon isteri saya. Hubungan kami mendapat restu kedua orang tua termasuklah ayah saya sendiri iaitu Chef Wan. hati saya terpaut kepada Ana kerana melihat sifat kewanitaan yang menebal dalam diri dia sepanjang hubungan kami berjalan.

Dia suka makan, saya suka masak. Bila kami berjumpa, kami selalu berborak mengenai masakan. Bermula dari situlah kami menjadi semakin mesra dan bertambah serasi. Saya tidak malu untuk berterus terang mengenai hubungan kami kerana saya lebih selesa bersikap jujur. Memang benar saya mencintai dia dan sedang merancang untuk majlis pertunangan sebelum berumah tangga. 


wahhh..jap lagi Chef Wan bakal terima menantu artis lah ye..
elok lah..yang penting serasi bersama..
dalam diam ubi berisi anak Chef Wan ni ye..huhu...=)


p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq.

Sunday, August 14, 2011

GIVEAWAY Special KECHIK ITU COMEL

assalamualaikum u ol...

TUTUP....


dah lama KIC tak buat Giveaway untuk rakan2 yang lain..
dulu pernah juga buat sekali..
kiranya yang ni kali kedua lah..
dulu hadiahnya cuma topup je..
biasa lah..baru2 lagi dalam dunia blog..
so sekarang ni KIC kembali dengan Giveaway yang baru..
hadiahnya lebih menarik bagi menghargai pembaca blog KIC ni..



hadiah pertama



hadiah kedua


menarik tak hadiah yang KIC nak bagi ni?
nak join senang je..cuma ikut syarat2 yang telah KIC tentukan ni..



SYARAT-SYARAT NYA :


Kechik Itu Comel


  1. Nak join Giveaway ni korang mesti ada blog.
  2. Letak header kat atas tu dalam entri korang.
  3. Tajuk Entry : GIVEAWAY Special KECHIK ITU COMEL
  4. Link kan ke entri ni ye..
  5. Letak kedua2 gambar hadiah yang KIC akan berikan tu pada entri korang..
  6. Jadi follower blog ni dan juga like page Kechik Itu Comel - nyatakan id FB korang..

*Tinggal kan link anda di ruangan entri ni ye..

tarikh tutup : 14 Ogos 2011 jam 11.59 malam

penyertaan tiada had..seberapa ramai pun boleh join..
mana tau ada antara korang yang bertuah..
pemenang akan di pilih secara rawak..

pada blogger lelaki, korang memang dialu2kan untuk join..
hadiah tu mungkin korang boleh simpan atau pun
hadiahkan kepada sesiapa sahaja..mak, adik, girlfriend korang ke..
tak rugi kan..


NABIL RL Bakal NIKAH September

assalamualaikum u ol..




dalam diam rupanya Nabil nak kahwin dah..
mungkin dengan berita ni berakhir lah segala kontroversi
yang menghimpit karier Nabil..
Ahmad Nabil Ahmad, 28, telah memilih bekas pramugari Air Asia
Nazirah Ayub, 23, atau lebih dikenali dengan Zira..
mereka ni dah berkenalan 6 tahun lalu..
lama juga lah ni ye..
mereka juga mengaku telah mula bercinta sejak setahun lalu..
ala..ok lah tu, buat apa nak bercinta lama2 kan..
pasangan ni memilih 30 september ini sebagai hari bersejarah untuk disatukan 
sebagai suami isteri..
majlis resepsi pula akan diadakan pada 2 oktober di I-City, Shah Alam..

mungkin ramai yang terkejut dengan berita ni..
ye lah tunang pun tak ada terus nikah..
tapi elok lah kan..benda baik kena dicepatkan..
tak payah lah tunang2..
apa2 pun  kita doakan lah moga majlis mereka ni berjalan lancar..


hadiah menarik menanti korang..

p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq.

BEN ASHAARI TANYA BLOG SAYA BEST TAK ?

assalamualaikum u ol..


jom join segmen ni beramai-ramai..
tak rugi pun..
saja nk cari kenalan dan 
nak tau blog KIC ni best ke?huhuhu...=p
nak join juga klik SINI


Santai Bersama BEN ASHAARI


amacam? ok tak blog KIC ni..?huhu...=p


FIDA & MAMAT (Sepah) Bercinta..???

assalamualaikum u ol..




siapa yang tak kenal pelakon Fida Ibrahim dan juga Mamat (sepah)..
dua orang artis ni memang di kenali ramai..
tapi tak ramai yang tau mereka ni berkawan rapat..
tapi betul ke mereka ni bercinta...???
yang tu menjadi tanda tanya sejak ramai yang nampak keakraban mereka berdua ni..
korang nak tau lebih lanjut..
jom baca apa kata Fida tentang perhubungan dia dengan Mamat (Sepah)..





kata2 Fyda tentang gosip ini..

Saya memang menyenangi sikap Mamat yang lebih mementingkan keluarga dalam hidupnya. Saya dan Mamat berkawan rapat hampir enam bulan lalu. Saya suka berkawan dengannya setelah melihat banyak keistimewaan dalam dirinya.

Antara ramai artis lelaki, saya tertarik dengan cara dia menandatangani autograf kepada peminat dengan menggunakan tulisan jawi dan selepas memenangi Maharaja Lawak baru-baru ini, dia terus pulang ke kampung untuk bertemu keluarga berbanding mengutamakan orang lain.

Jadi, kualiti yang ada itu membuatkan saya selesa untuk berkawan dengannya, namun hubungan kami masih baru untuk mengatakan kami bercinta atau tidak. Saya tak nafikan, sejak dari itu kami pernah keluar bersama-sama tetapi ditemani oleh pembantu peribadi masing-masing. Kami juga sering berhubung melalui BlackBerry Messenger (BBM). Saya serius berkawan dengannya cuma tentang jodoh kita belum tahu.






haaa..memang lah..semua tu terpulang pada jodoh kan..
ada jodoh apa salahnya..
tapi apa cerita dengan awek mamat yang dulu tu..huhu..
ala..orang tua2 cakap, berkawan biar beribu..bercinta biar lah setia pada yang satu..=)




padan juga kan..
moga ada lah jodoh antara diaorang ni..
tapi apa cerita dengan awek mamat yang dulu tu, Ada..
dengar cerita memang dah putus tengah jalan..
apa boleh buat..tak ada jodoh...



tinggal kenangan, Mamat dan Ada..


sumber: Mstar


hadiah menarik menanti korang..


p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq.

Friday, August 12, 2011

(Gambar) Anak kembar Sharifah Aleya

assalamualaikum u ol..


lama dah KIC tak tengok gambar terbaru
anak kembar penyampai radio Hotfm, Sharifah Aleya..
dulu tengok masa lahir je..
tup2 anak leya dah berumur 2 tahun dah sekarang..
comelnya pasangan kembar perempuan ni, 
Aza Ameena dan Asha Ameena..
mesti Leya tak menang tangan melayan kerenah
2 orang puterinya yang comel ni..
jom kita tengok gambar terbaru family Leya
mengenakan pakaian hari raya sedondon..






sumber gambar: Metro

p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...