Friday, July 22, 2011

Kos Perkahwinan MEMEY & NORMAN Bernilai 12 JUTA

assalamualaikum u ol..




untung lah badan..
bila majlis perkahwinan tu bernilai jutaan ringgit..
kira Wedding of The Year lah ni..
orang 'popular' kan..
nampak lah hebat..
mereka akan bernikah pada 24 september ni..

hari ni telah berlangsungnya sidang media majlis perkahwinan mereka..
terkejut juga KIC dengar bila majlis perkahwinan Memey dan Norman 
menelan belanja jutaan ringgit..
wahhh..mau terbeliak biji mata ni..
artis kan..kalau buat biasa2 tak gempak pula nanti..





untung lah ada yang nak sponsor..
tak payah lah Norman keluar duit banyak2..
saving giler tu..
majlis perkahwinan diaorang ni akan di taja oleh pelbagai pihak..
dari hujung kaki sampai lah ke hujung rambut..
majlis persandingan mereka ni di taja oleh Crown Plaza Mutiara
yang berlangsung pada 28 September ni..
memey juga akan mengenakan gaun bertatah mutiara dan set barang kemas
yang ditaja oleh Rafflesia..
wahhh..berkilauan lah Memey pada majlis tu nanti ye..
set barang kemas tu semua berjumlah hampir 2.8 juta pada setiap majlis yang berasingan..
selain itu Memey juga akan mengenakan 2 pasang kasut bertatah mutiara
rekaan khas oleh Datuk Jimmy Choo bernilai RM300,000 setiap pasang..
baju yang akan dikenakan oleh Memey pula hampir jutaan ringgit..
majlis mereka ni nanti pun akan di hadiri oleh selebriti tempatan dan antarabangsa..

terasa macam terlampau sangat pun ada..huhu..
korang pun tau kan kes diaorang ni dulu..
tup2 bila kahwin dapat sponsor macam ni..
kalau nak sponsor artis kahwin pun bagi lah kat Asyraf Muslim tu ke..
lagi bagus kan..???
tapi nak buat macam mana kan..
dah pasangan ni yang dapat tajaan..
KIC dengar2 jumlah kos majlis perkahwinan pasangan ni menelan belanja 12 JUTA...
apa yang boleh KIC cakap, beruntung lah pasangan ni..
memang Wedding of The Year lah..


caption

sidang media yang dihadiri oleh pereka ternama, Datuk Jimmy Choo..


p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq..

29 comments:

saiazuan said...

membazir je diorng ni

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

hmm. rezeki masing2. ;)

POP said...

skrg nie ramai artis khwin smpai berjuta2 tp last2 cerai juga ~_~

Mama AA's said...

org yg sponser ni seolah2 menyokong perbuatn mrk berkhalwat dulu plak...
suke benar la memey...

Si kOtAk HaTi said...

fuyoh...mahal btoi...

slumberdek said...

ok lah dapat sponsor...kalau guna duit sendiri rasa mcm membazir gak kan,

ame elms ! said...

whats with Norman and Memey ? how come semua orang nak sponsor mereka ? :O

syashafie said...

membazirr kot :/

Fathiah Hamim said...

ishhh bongek la those sponsorss. bazir!

Rozuan Ismail said...

jangan sampai bercerai berai nanti dah lah.bukan nak mendoakan tapi tak berbaloi lah dengan kos kahwin yg tinggi2

eqhaZIN said...

rezeki masing ;)
tp ble dok pk2, cm pelik smpe datuk jimmy choo pon ley nk sponsor.
guest international?? hmmm. i wonder who.. huhu

HAFIZAH said...

pergh!mcm over pon ade gak smpi 12 juta..

Liyana Aziz said...

rezeki masing2... tapi macam membazir jugak... hmmm

Shukjessa said...

ade orang kawen pakai mas kawen je kot, tak sampai rm500 pon, kenduri ala kadar, kekal bahagia sampai akhir hayat.

ada yang kawen siap total up segala bagai, juta juta, megah dan bangganya paling lama pon sebulan dua je, pastu cerai, publisiti lagi. yg dah bangga tu jadi lain cerita dah.

p.s: bukan tak boleh kawen, kena betulkan niat nak mendirikan masjid, salah pasang niat "tiang seri" tak kukuh, mana tak roboh masjid?

berita sengsasi said...

12 juta bnk tu...hehehe

i'm ezza haniza said...

mende karut tah ni..12 juta bwak mkn pn best...

atiqa aris said...

kalau duet tu bg kat anak yatim kn bagoss:)

alyana shafinas said...

baek g mnderma kt uma ank yatim ke,ape ke.. lg bgus...
kawen nk mhal2 sgt nape....ishh3..

azeelia azman said...

kawen bgai nak rakk blanja..last3 cerai, baru padan mukaa. xmalu betol dgn kes tgkap basah ari tuhh.rasa hebatt sgt lahh tuhh.

Eika Arysha said...

membazir jew mcm tu....mcm tu manalah nk berkat perkahwinan yang membazir camtu...kan elok RM12 juta tu didermakan pd org yang lebih memerlukan....

Anonymous said...

hebat sgt ke 2 org 2 smpai dpt juta2 nie. hihi..

Anonymous said...

x sia2 buat muka x malu minta sponsor.. huhu

norfarazilla bt rahmat said...

kena la ex-wife dia abby abadi tu claim byk ckit utk nafkah anak2...:)....huh...berlagak tol..

Ain said...

harap2 dah wedding of the year tu , kekal lah ye. tp selalunya , kebahagian yg dibina atas penderitaan org lain xkan lama :)

harap2 nafkah anak2 x tinggal lah.

kalau yg terlebih2 ni menunjuk je tuu.

CikQien said...

hurm..xpe dh rzki dorg kn..bgs ar klu dh nk nikah..at least hbungn dorg dh hlal..dosa pn xb'tmbh..wish them hepy togehter la..jgn je nti memey 'terkena' blk pla mcm yg abby dh pena 'terkena' tym ngn norman dlu..well..hkum karma tu ada d mna2..cma msa je yg tntu'n.. :)

ilaila said...

korang x pasan ker yg sponsor2 tu pergunakan dorang tuk lakukan produk jer...sebab artis ni kan glamour..glamour sebab lakukan......so c sponsor ni amik la kesempatan mase dorang nk kawin...bangga dunia..akhirat?

ilaila said...

korang x pasan ker yg sponsor2 tu duk gunekan artis ni supaya produk dia laku jer...sebab artis ni kan glamour,glamour sebab wat mak....t,ish...lau pikir balik malu seh...,hrp2 dorang dah taubat,bangga kat dunia,akhirat?

Anonymous said...

memalukan rakyat malaysia...bagusla tu sokong sangat la pasangan mcm ni...sponser bukan main gempak lagi....pesanan ngan artis lain sapa yang nak kawen dapat sponser mcm durang ni...pi buat maksiat dulu sampai tangkap basah pas tu baru buat keputusan akan berkahwin,,confirm kena sponser bjuta2....ahtuiiiii ini ka sikap sebenar org melayu..pasangan mcm ni di beri sambutan yang gempak..elok la tu pasangan mcm ni di beri perhatian dan contoh kepada rakyat malaysia...dunia dunia...zaman dulu klu dah kedapatan tangkap basah tebal muka nak buat majlis besar2ran...tp zaman skrg bukan main bangga lgi kan...

fara anak abah said...

mcm membazir je..tp nak buat cm ne,org ckp rezeki jgn ditolak.dah org nak sponsor,x kan kita nak tolak kan..
sponsor2 tu pon sebenarnye berniaga cari rezeki.makin bnyak dorg sponsor,makin ramai lah customer dy nanti..
sy pon xde lah minat sgt dorg ni,tp kalau itulah rezeki n jodoj dorg,asal sekufu,harap berkekalan n bahagia je la.dorg pon x de lah nak bercerai berai kan..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...