Sunday, January 30, 2011

~ Apa yang penting ye, bil follower atau pembaca setia ??? ~


salam u ol..


sekarang ni setiap hari muncul blogger baru..
masing2 berlumba2 nak jadikan blog mereka popular..(termasuk la aku) huhu..
sapa yang tak nak blog mereka popular kan..
tapi dengan cara yang macam mana??
banyak sangat cara..cuma nak atau tak nak, rajin atau malas je..
hasilkan blog biar la dengan ikhlas..
tak kisah la nak cerita pasal apa pun..peribadi atau tak..
yang penting ramai yang suka dengan hasil tulisan korang..


tak ada sapa yang larang kita dari promote blog kita sendiri..hak kita..
tapi pada pandangan korang apa yang penting ye..
bilangan follower atau pembaca setia..???
sebab ramai yang nak follower beribu2..popular la kan..
tapi bukan senang kita nak ada pembaca yang setia..
susah jugak nak buat orang sentiasa update tentang blog kite..
susah nak buat orang selalu jenguk apa yang kite tulis..
kadang2 senang orang nak follow, tapi susah untuk datang kembali ke blog kita..
itu yang agak susah..dalam hasilkan blog, kena ada plan marketing gak..
macam kite jual blog kita la kan..=)
mungkin diaorang akan follow, tapi cuma sekali je jenguk blog kita..
tak best kan macam tu..
kalau ada pembaca setia kan best..
diaorang tak jemu untuk singgah blog kita hari2..
sangat best kalau ramai yang baca tulisan kita ni..
puas + gembira sangat2..
sebab kepuasan itu penting kan dalam apa jua yang kita buat...


saya ni blogger baru juga..tapi dah gila b'blogging..=)
mula dari bawah..susah payah, berkorban,
mungkin ini yang perlu saya bayar untuk dapat apa yang saya nak dalam dunia baru saya ni..

~KEPUASAN yg tak ternilai...~



17 comments:

Awangku Johan said...

salam ziarah dan salam perkenalan dari saya.. saya follow blog awak ek.. mai singgah blog saya n follow

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

bag fifiey pembaca setia yg penting, sebba melalui pembaca kita boleh rapatkan ukhwah yg terjalin antara blogger2:)

[FaDzLi aNaK dEsA zOnE @ FADZ] said...

Follower banyak tp x follow pun... bek tak payah.. tp klu die follow setiapkali kite ade ntry bru tu.. tu yg kite cri...

Amira Anorah said...

salam ..
betul2..
kalau setakat sekali baca..traffik pon tak naik..ehehe

Nour Akmal said...

awangku johan:

hye..akan follow blog awak juga..=)

Nour Akmal said...

FIFIEY LYCHEE MARATION:

betul tu..saya pun setuju..
sebab pembaca setia yg penting...
yang bestnya tiap kali kite bt entry baru ada yang baca..=)

Nour Akmal said...

[FaDzLi aNaK dEsA zOnE @ FADZ]:

yup..setuju juga..sgt best klu ada pembaca setia..=)

iszieylyanziy said...

kdg2 follower xbace pom entry kite kan,,huhu

fyna said...

klu besh ade pembace yg setia....
follower pown penting gak...klu kite slalu g kt belog org laen,org tue akn singgah belog kite jgk...

nama.aku.lynn said...

prefer pmbaca setia..sebab,if ade pmbaca setia,diorang akan respond entri kita..and,buat ape kalau foller ramai,tapi sunyi sepi je..kan2..;p

Nour Akmal said...

iszieylyanziy:

huhu..betul jugak tu..ade gak follower yg betul2 follow blog kite..

Nour Akmal said...

fyna:

setuju juga..ramai yg prefer pembaca setia..
ye la kan..dah penat buat entry..kan best kalau ada yg bc..=)

Nour Akmal said...

nama.aku.lynn:

mmg betul tu..
apa2 pun buat entry terbaik..moga ada yg nak bc entry kite..=)

Mrs. Anis Laila said...

follow kite balik tauuuu hehehe

shah-kayrul said...

salam perkenalan...dtg follow blog nie dari KAMI Si BloGGER

wiwie s. said...

setuju gak,,
pembaca setia lg penting dr bilangan follower =]

She's Gee said...

lagi best law ade pembace setia.. huhu.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...