Saturday, January 29, 2011

~ Orang suka..tapi saya tak suka.. ~


salam u ol....


haaa...apa pula yang orang suka tapi saya tak suka ni??
pelik saya ni kan..
tapi memang pelik pun..huhu..
kat entry sebelum ni lain pula..
saya suka tapi belum tentu orang lain suka..
kalau nak lihat klik sini ....
pelik kan???


kalau korang nak tau..saya ni memang pantang nampak DURIAN..
tapi bukan sebab suka tau..tapi sebab tak suka..
kalau ada bau durian je, cepat2 saya pergi jauh2..
family semua dah tau dah yang saya ni tak suka sangat2 kat durian..
tapi saya tau ramai yang suka durian..
buah kegemaran rakyat malaysia..
termasuk la family saya yang lain..
saya akan jadi bahan diaorang kalau pasal durian ni..
tak ada sapa leh dekat dengan saya kalau nak makan durian..
saya menyorok dalam bilik..huhuhu...=p
bayangkan kalau adik saya makan durian depan saya..
free je dia kena marah dengan saya..huhu...



ni la buah yang saya tak suka..
walaupun ia dikenali sebagai raja buah..
tapi saya tetap tak suka..huhu..


saya tak kisah pun kalau datang musim durian ni..huhu..
orang cakap pasal durian tu sedap pun saya tak heran...
kalau ada jualan murah, promosi durian, 3biji rm5..
saya tak heran pun..
sebab saya tak suka..
hidung saya sensitif dengan bau durian ni..huhu...


apa2 pun yang peliknya..saya suka tempoyak..
korang pun tau kan kejadian tempoyak adalah dari buah durian..
tapi saya suka tempoyak..
lagi2 masak sambal tempoyak udang...
waaaaaa....sedapnya..terliur dah...=)



diperbuat dari durian...
tapi saya sukakannya..huhuhu...


p/s: yang suka makan durian tu..jangan makan depan saya tau...huhuhu



20 comments:

renjerkabloi said...

cube2 selalu nti mmg akan suke hehe.. renjer lau durian nie huh!! no 1 hehe...

masterfaiz.com said...

emm..saya pulak suka durian tapi tak suka tempoyak! huhu..

nak join contest? tak nak join pun takpe, tapi singgah le.. =)

Klik sini

AesyaZealous said...

sedapla durian! suke2! aiskrim, tempoyak pun suke!

Nour Akmal said...

renjerkabloi:

memang tak suka..dulu2 ade gak try..tapi tak leh masuk..

Myung Dae said...

HAHAHA . Tak suke durian tapi suke tempoyak . Saya tak suka makan durian mcm tu je . Tapi suke bubur durian .Lagi2 cicah dengan Roti Jala . Emmm Yummmmyyyyy .

AESYA = Ice cream tempoyak ade ke ?

Nour Akmal said...

masterfaiz:

terbalik la kite ni ye...=)

Nour Akmal said...

aesyazealous:

memang ramai yang suka..tapi memang pelik sbb amal tak suka..huhu...=)

Norzulaiqha Binti Zulkifli said...

paling menarik: DURIAN...syg la kalo amal x suke..hehe..

Nour Akmal said...

myung dae:

bubur durian pun saya layan gak..tapi biase2 je la..

mne ade ais krim tempoyak..ice cream durian ade la..huhu...=p

Nour Akmal said...

zulaiqha:

amal memang tak suka durian..huhu..=)
tapi suka petai n jering..pelik kan..ade cite kt entry b4 ni..huhu...=)

Azuan said...

aku suka durian ngan tempoyak..hihi

[aNaK dEsA zOnE @ pAjELi] said...

teliur rasanya... lame tak mkn durian.. huuuh

Ariffin Janal said...

best ouh durian !

Nour Akmal said...

azuan:

wahhh..memang peminat durian ni..huhu..=)

Nour Akmal said...

anak desa zone @ pajeli:

belum sampai musin durian lg kot..huhu

Nour Akmal said...

arifin:

suka durian jugak ye..=)

Ashraf[systemdown] said...

rugi la x ske durian.. :D
tp sy x ske pisang goreng..HAHA
lagi pelikkk

Nour Akmal said...

rugi ke tak mkn durian..??
ok la..tak sedap pun..huhuhu...

goreng pisang sedap!!!!i like..=)

tira Y said...

omg! kita serupa gilaa. memang tak masuk langsung langsung dgn durian. even kalau bau durian dari umah sebelah pun dah boleh pening kepala. my fmly dah tau, if doang bwk balek durian, i masuk bilik, tutop pintu. bau dye ya allah pening youuu :P

and sama lagi, sbb tak suka tak suka durian, tempoyak makan jugak HAHAHA tp bukan tempoyak mentah2, tp tempoyak yg di masak sambal weeee :P

Nour Akmal said...

tira Y:

waa...sama la kite..jarang nak jumpa orang yang tak suka durian ni..huhu..

selera pun sama..tak suka durian..tp suka tempoyak..me too..smabal tempotak udang..marvelous..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...