Saturday, January 29, 2011

~ Boleh ke aku diet??mcm tak caya je..hidup tanpa nasi.. ~


salam u ol...

apa la kes ni??diet2 plk..ish2...
ni la dia kalau tibe2 baru perasan berat badan dah naik..
haaa..mula la gelabah tak tentu pasal..
tapi sanggup ke tak makan nasi???
diet tu boleh..tapi jangan la sampai memudaratkan..


tapi saya tetap nak diet juga..tak kira, nak juga!
harap2 bukan angan2 mat jenin la ye..huhu..
kadang2 kita ni cakap je nak diet..tapi tak sanggup nak buat..
diet tu biar la berpada2..tapi kalau dah teruk sangat memang macam ni la jadinya..
tak kira..tak nak sentuh nasi juga..
apa nak jadi jadi la..huhuhu.. (tengah bersemangat ni..)


ermm..sebelum ni ambil nasi juga..
makan nasi pun separuh je..1 hari je ambil nasi..
ada saya cerita, kalau rajin klik sini
kisah makan nasi separuh je..
tapi tak jugak kurus..huhuhu...

tengok la apa yang saya akan makan hari2...
kalau korang tengok, korang rasa saya boleh kurus tak???


makan biskut cicah dengan air milo..
sedap tu..huhuhu...=p


ni la makanan yang saya amalkan..
nasi tolak tepi..
pas tu petang ni nak ajak kawan2 main badminton pula..
kena la bersenam juga...=)





23 comments:

Nurul Faezah said...

Jangan tidak2.. Di mana ada kemahuan di situ ada jalan! ^^, gudluck!

Shaofie said...

mak aih...nasi kena amek. tapi bukanlah dlm kuantiti yang byk. klu tak mkn nasi,karbohidrat dalam badan xde. glukosa pun takde. susah nt nakmenjalankan kehidupan seharian.. percayalah.

Nour Akmal said...

nurul faezah:

harap2 macam tu la..thanks sebab sudi komen...=)

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

selamat berdiet ehhh hehehe

Nour Akmal said...

shaofie:

huhu..saje nak diet cara ganas..huhu..
sebab dh selalu amik nasi ckit..tp still mcm ni jgk..tgh nk mcuba cara baru plk..=)

Nour Akmal said...

khairul atikah:

thanks..=)
harap2 ok la pas ni..

sri juju said...

all the best , kite sme2 diet ! hehehe :D

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

jangan tidak mengambil langsung, zat itu perlu cuma kurangkan porsi makan tersebut.

Farhanah Mokthar said...

awak dah kurus lar dear.

BelogAnak Incik Mokthar

Nour Akmal said...

fifiey:

memang betul..cuma nak cara yang lain ckit la..
ape2 pun thanks ek pendapat tu..=)

Nour Akmal said...

farhana:

belum kurus la..huhu..makin tembam kot skrg..huhuhu...=)

A'IM said...

DARI SAHABAT BLOGGER...DAH FOLOW ANDA..CATCH ME BACK YA :: ENTRI BARU :: 5 TEMPAT MELAHIRKAN ANAK YANG ANEH TETAPI TERKENAL :: http://kindofsoul.blogspot.com/2011/01/5-tempat-melahirkan-bayi-paling-aneh.html

Mrs Caspian said...

tahan ke makan biskut celup air milo je??????

Nour Akmal said...

a'im..

i will follow ur blog..

Nour Akmal said...

mrs caspian:

bt masa ni tahan lg..ari ni pun tak makn nsi pun..
makan biskut cicah milo..

miSs Zie said...

hohoho..prnh try nak diet tp tgl angan2 jew..skrg ni da mls nk pk =,=
anyway..da follow ^^

al_hakim said...

diet ye..diet tu beerti kite menjaga pemakanan kite..bukan maksud tak mkn..tpi makan dengan cara yg seimbang..huu

Nour Akmal said...
This comment has been removed by the author.
Nour Akmal said...

miss zie:

thanks follow..=)
harap2 kali ni tak angan2..tekad di hati..huhu..poyo jap!

Nour Akmal said...

al hakim:

ni diet cara ganas ni..
nak turunkan secara mendadak..walaupun org ckp saya tak gemuk..huhu

tiqaa said...

jom berdiet. ececeyh (konon je nih) :P slmt berdiet ye

Nour Akmal said...

tiqaa:

jom...!!dah ready ni..huhu

Anonymous said...

knape perlu kita glongan hawa ni diet???mnyeksakn..hahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...