Monday, January 31, 2011

~ Dapat SMS berantai la pula...~

salam u ol..

hari ni lambat dapat update blog..
disebabkan masalah wireless kat rumah ni..
rosak pula time balik kampung ni..
banyak kali juga call TM suruh betulkan..
akhirnya tadi technician datang rumah dan betulkan..
ok juga la..dapat on9..dan yang paling penting dapat update blog..
mati kutu kalau tak ada internet ni..
nak g CC malas pula..rasanya dah bertahun2 kot tak jejak kaki kat CC..


ok..berbalik pada tajuk entry ni, malam tadi ada dapat mesej dari kawan kolej saya..
ingat kan mesej tanya khabar ke..
ye la..dah start cuti kan..
tup2 bila buka inbox..ada pulak bacaan surah Yassin..
dari ayat 1-6..
ingat kan dia saja bagi, suruh saya baca Yassin malam tadi..
kira ok la kalau ada yang ingatkan..huhu...=p


tapi tup2 baca sampai bawah...
" sila kirim surah Yassin ini kepada 7 insan bergelar Islam.
InsyaAllah esok anda akan menerima khabar yang baik dan rezeki dari Nya.."


aduiii..sms berantai rupanya..
sejak dulu lagi memang tak layan sms berantai ni..
kebanyakkannya menggunakan nama Allah dan Islam..
masih ada lagi yang percaya pada semua ini..


lepas tu yang bestnya ayat terakhir sms berantai ni..
"JANGAN DELETE INI BETUL2 JADI KENYATAAN..
DARIPADA USTAZ M.ZUHAIRI..InsyaAllah mungkin ada yang tersirat daripada ayat diatas"..


aduii..ni lagi 1..nama ustaz mana pula diaorang ni pinjam ek..
pelik la..sejujurnya tak suka sms macam ni masuk dalam HP ni..
tak ada untungnya pun..


percaya la apa yang baik itu datang dari Allah..
sms2 ni semua nya tak bagi apa2 pun..bazir kredit korang je..
pernah tanya isu ini pada Ustaz Mohd Zawawi Yusoh..
dia sendiri cakap jangan percaya sms berantai ni..
banyak kali dapat sms mcm ni..
kadang2 tu sampai cakap..
" kalau delete atau abaikan sms ni..hidup tak kan tenang dan akan terima musibah.."
emmm..macam2..


p/s: SMS berantai ni cuma bazirkan duit korang je...


14 comments:

ana_liyana said...

Btol tuh..yang pnting kita yakin smua dtg dr Allah..bukan bergantung kpd kita forward msg tu @ tak.. Saje la ni sms gini nk wat org Islam konfius.. kalo pcaye,, abesla..bole rosakkan akidah..
nice entry ya ukhtiy!

Nour Akmal said...

ana_liyana:

betul tu kan..
sllu dah benda ni jadi..tapi ada juga yang percaya..ada juga yang sent msj2 ni..

azira said...

http://azirarahaman.blogspot.com/2010/12/mesej-berantai-mampos-xlayan.html

wanie m'nJ said...

msj2 mcm tu mmg byk..lg2 klu ada yg soh 4wad tok elak dari BALA!!!haihhh~

Nour Akmal said...

emmm..tu la..dh biasa dpt..dulu lagi kerap..

Shaofie said...

setuju. jgn dilayan rantai2 nih. karut lah. nk buat tu dgn hati yang ikhlas. hehe. teremo pulak.

akuanakpahang said...

Salam drp Sb kita pollow :)

Nour Akmal said...

Shaofie:

jgn dilayan..bt dek je..huhu..
klu dilayan..rugi je kite..

Nour Akmal said...

akuanakpahang:

salam perkenalan dr saya..

ann said...

yup..sy setuju dgn saudari ^^

Ms. Kudut said...

abaikan jer... janji niat di hati kiter...

Ai Ni.. said...

err...saya tag awak kat blog saya..:D
http://kesahygtakterkesah.blogspot.com/2011/01/25-random-facts-about-me.html

ferra ferro said...

hahaha , memang x pernah layan msg berantai ni . bazir keredit , tambah dosa sebab percaya benda karutt

coffee said...

Assalamualaikum, elo, im yours, new follower, be mine too... thank you... btw, nice blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...