Tuesday, November 15, 2011

(25 Gambar) Majlis Perkahwinan Dira Abu Zahar & Helmi

assalamualaikum u ol..

ramai yang memilih tarikh 11.11.11 untuk melangsungkan hari bahagia mereka..
salah seorang adalah pengacara Melodi, Dira Abu Zahar dan pasangannya Helmi..
mereka telah memilih tarikh 11.11.11 sebagai tarikh kerabat 
untuk diijabkabulkan sebagai suami isteri..
majlis resepsi pasangan ini pula diadakam pada ahad lalu, 13.11.11..
jom kita tengok gambar sekitar majlis pernikahan dan resepsi pasangan ni..


Pasangan Dira dan Helmi dinikahkan oleh Imam Masjid Merlimau Pasir, Melaka, Mat Yamin Long kira-kira pukul 4.16 petang dengan mas kahwin sebanyak RM 7777.77. Ia turut disaksikan oleh keluarga kedua-dua belah pihak dan rakan-rakan terdekat pasangan pengantin.


Pada majlis tersebut, Dira menerima wang hantaran sebanyak RM 17,171.71 dengan sembilan dulang hantaran iaitu iPad, beg tangan, kek, helmet, telekong, sejadah, sirih junjung, mas kahwin, cincin dan wang hantaran.


Manakala, pihak Helmi menerima 11 dulang antaranya coklat, jam tangan, kek, helmet, AlQuran, sejadah, Mac Book, kurma, buah-buahan, kasut, baju, sirih junjung dan set kelengkapan diri.


Pasangan dua merpati sejoli ini berpakaian sedondon rona putih rekaan Anizam Yussof manakala wajah Dira disolekkan oleh Zamri Zainol.


Majlis resepsi Dira dan Helmi ini bakal berlangsung pada 13 November 2011 bertempat di Lanai@Matic, Jalan Ampang, KL.






























selamat pengantin baru KIC ucapkan untuk pasangan ni..
moga kekal hingga ke akhir hayat...=)


kredit gambar: Piccalasso

P/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'SHARE' atau 'LIKE' di facebook..hanya klik button kat bawah ni..TQ

5 comments:

cik RaRa said...

dira sangat cantik ! sukaa2 :)

fRaMe+LenSeS said...

uishhh. cepat ja nadh tekan tadi. igt tuan tanah tadi. lalalalalalala~~

aippp.. pahabaQ. lama tak tegur sapa ng kamu. Nadh bz. maaf ye. ;)

ainna baijan said...

pergh....bestnyer!!

eB ezrin said...

suker :)

Life Is Beautiful said...

paling suker time dira naik motorbike yg besauuu tue ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...