Sunday, September 18, 2011

Anak Aida (Gadis Melayu) Selamat Dibedah di IJN..

assalamualaikum u ol..


sebelum ni anak pasangan selebriti 
Aida (gadis melayu) dan penyampai berita TV3, Saiful Nizam
menghidapi penyakit Truncus Arteriosus Type 1.
jadi anaknya, Aida Eirdeena, 2 bulan terpaksa menjalani pembedahan di IJN..
pada 14 september lalu, Eirdeena selamat menjalani pembedahan tu dan dilaporkan stabil..
alhamdulillah..
jom kita baca apa kata Saiful tentang anaknya..




Anak saya menghidapi penyakit jantung kongenital apabila saluran darah utama dari jantung ke badan dan paru-paru bercantum dan terdapat lubang pada dinding antara dua-dua bilik pengepam jantung.

Kini dia sudah stabil dan masih dirawat di IJN selepas dibedah pada 14 September lalu. Saya rasa seperti suatu keajaiban apabila anak saya tidak mengalami masalah teruk setelah dibedah.

Eirdeena mengalami masalah denyutan jantung yang laju sejak dilahirkan. Bagaimanapun kami reda dengan qada dan qadar Tuhan.

Walaupun kadangkala kami bersedih tetapi kami kena kuat menghadapi perkara ini agar dapat memberikan semangat kepada anak kami.




Alhamdulillah..pembedahan berjalan lancar..
mungkin ini semua dugaan untuk pasangan ni..
moga mereka tabah menghadapinya..
KIC doakan moga anak pasangan ni cepat2 sembuh..


p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq..

5 comments:

erin_cool said...

alhamdulillah..semuanye selamat.moga aida erdina chat..

aiEz said...

alhamdulillah semuanya berjalan lancar...suka tgk pasangan keluarga ni..:)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

syukurlah semuanya lancar dan selamat..lepas ni blh la baby membesar dgn sempurna dan sht

Fadzmie Mohamad said...

Semoga cepat sembuh. ^^

nurul nabila bt medan said...

nabila nak bwk entri ni ke entri nabila ye =)

di http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...