Thursday, September 8, 2011

(VIDEO) Rompakan di Restoran Mamak Seksyen 15, Shah Alam

assalamualaikum u ol..





mungkin terlambat KIC nak cerita tentang ni..
sebab kes ni masa bulan puasa lagi..time dah nak raya..
KIC pun tak update blog masa tu..
so hari ni KIC nak upload video tentang
kes rompakan kat Restoran Subur kat Seksyen 15 Shah Alam..
kejadian ni berlaku pada jam 4 pagi pada 28 Ogos lalu..
time orang nak bersahur lah ni kan..
ramai juga lah pelanggan kat kedai tu masa kejadian..
nasib lah kedai tu ada CCTV..kat pelbagai sudut..
so boleh dijadikan bahan bukti..




perompak tu dalam 5 orang..mereka bersenjatakan parang..
merompak pun dalam masa 30 saat..tak sampai 1 minit pun..
agak pantas lah..macam lipas kudung..
tengok pada video ni tak ada mangsa yang cedera kot..
perompak berjaya melarikan komputer riba milik pelanggan dan juga mesin wang..
perompak2 ni pun masih belum diberkas..
polis pun tengah jalankan siasatan lagi..

sekarang ni lepak kedai mamak pun bahaya..
korang fikir lah banyak kali sebelum lepak 
kat kedai mamak dengan laptop la, ipad lah..
biasa lah kan..kalau lepak kedai mamak tak syok kalau tak online..
so beringat2 lah..


p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq.

7 comments:

Solihahazahar said...

bahaye betul lerr

mcm ni lah said...

jom singgah dan terjah ke blog sy ade pelbagai info2 terkini lagi sengsasi utk dibaca,..

Amy Syaquena said...

Amy baru lihat video nie semalam , memang bahaya la..lepas ni kalau nak lepak kedai mamak bawa duit sehengget dua je , laptop ke apa saja yang berharga tinggalkan saja di rumah...


note : salam kenal dan selamat hari raya..

http://www.sinarraudah.com/2011/09/marsha-masuk-hospital-telan-ubat-aku.html

KuNanGKuNanG said...

skrg ni kat mane2 pun bahaya...

kakchik@ella said...

Alahai .. takutnya KC. dah la KC suka lepak kedai mamak sambil layan 'lappy'

eB ezrin said...

xleh tgk. tp takotnyer.hu3

Mila Ahmad said...

mane² tmpt pun dah xselamt skank ni kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...