Thursday, June 30, 2011

Pejabat baru FACEBOOK tiada ciri2 KEMEWAHAN..

assalamualaikum u ol..

pagi ni KIC rayau2 kat akhbar hari ni dan tertarik dengan gambar ni..
gambar pejabat baru facebook di AS..
korang pun sedia maklum yang laman Facebook adalah antara yang terkaya di dunia..
pendapatan pun sangat tinggi pada setiap tahun..
tapi bila tengok pejabat baru Facebook ni..
dahi KIC berkerut..
macam ni je ke pejabat Facebook yang baru..
tak ada ciri2 kemewahan pun..
hiasan dalaman pun biasa2 je..
tak ada sofa mewah, perabot yang cantik2..
memang biasa2 sahaja..
siling pejabat pun berserabut KIC tengok..
korang pun boleh nilai sendiri bila amati gambar ni sebaik2nya..




walaupun antara syarikat terkaya di dunia..tapi pejabat macam ni je..?
tak ada lah menarik sangat..huhu...=p
mungkin pengasas Facebook ni low profile kot..
tapi biarlah pejabat tu selesa untuk pekerja2 kan..
bar lah best nak bekerja..


info Facebook:

  • Laman Facebook ni bernilai AS$70 bilion (RM212.3 bilion)..
  • Ketua Pegawai Eksekutif Facebook, Marck Zuckerberg merupakan orang ketiga paling kaya di dunia dalam sektor teknologi maklumat.
  • Memiliki kekayaan sehingga mencecah AS$18 bilion (RM54.5 bilion)..

sumber: Kosmo

8 comments:

.m y z. said...

mungkin Mark Zuckerberg ni penjimat orgnya :P

Kembang Perawan 3288 said...

tgok mark mmg org nye low profile. xde muka riak2 sane sini. x mcm org len.. baru kaya tahap juta dh muka berlagak.. lagi2..emm emmm...

Hanim Mahali said...

Mark lebih utamakan gaji pekerja dari pejabat dia tu kot... Hee

Addin said...

sangat low profile :)

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

lusuhh je warnanya ;) hehe

risa said...

agak2 kalo akak nak mengurat mark boleh lagi ke idak eh..ekekeke

A M E ! said...

macam masih belum siap saja office tu ? :O

a r i l said...

kalau la sy..haha..mcm2 da beli tu..kah3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...