Wednesday, June 1, 2011

MANISNYA dah kahwin..ada rasa semanis MADU ke?

assalamualaikum u ol..


hari ni KIC sangat lah sibuk..
telah memulakan kerjaya sebagai Baby Sitter..huhu..
menjaga dua budak kecil yg comel...=)
KIC ok je..steady je..huhu..

penat macam mana pun KIC kena update juga..
takut bersarang pula blog ni nanti..
tak ada sapa pula yang nak singgah lagi blog usang KIC ni..huhu..=p

ok..kali ni KIC nak cerita tentang kehidupan rumah tangga..
walaupun KIC ni belum lagi mendirikan rumah tangga..
tapi KIC nak kongsi juga apa yang KIC tau..
tak tau lah betul ke tak kan..
sebab tu lah KIC perlukan pendapat korang..
jangan malu2 nak komen ye..
huhuhu...


kata2 manja yg pertama:

Sebelum kahwin, 
'Darling sini.. darling sana...'
Selepas kahwin, 
Baling sini... baling sana..

kata2 manja yg ke-2:

sebelum kahwin, 
'saya sanggup mati untuk awak..'
Selepas kahwin,
'Awak nak mati awak punya pasal. '
Lagi lama kahwin,
'Awak nak mati, saya boleh tolong awak!'

kata2 manja yg ke-3:

Sebelum kahwin, 
'Awak nak pergi mana2..saya akan ikut awak..
selepas kahwin,  
'Awak nak pergi mana2..suka hati awak..'
Lagi lama kahwin, 
'Awak nak pergi mana2, lebih baik awak berambus..!!!'

kata2 manja yg ke-4:

Sebelum kahwin,
'Awak selalu dalam hati saya, awak lah cinta hati saya..'
Selepas kahwin,
'Awak selalu menyakitkan hati saya..'

kata2 manja yg ke-5:

Sebelum kahwin, 
'Awak sungguh manis dan baik macam Cinderella..' 
Selepas kahwin,
'Awak lebih teruk dari Gozilla'

kata2 manja yg ke-6:

Sebelum kahwin, 
'Bunga ros adalah merah,, bunga violet adalah biru. suka atau tak, saya mengilai awak..' 
Selepas kahwin,
'bunga ros merah, saya pula biru..awak melawan saya, saya saman awak..' 

kata2 manja yg ke-7:

sebelum kahwin,
setiap kali pergi makan, dia akan bawa ke Shangri-La..
Selepas kahwin,
'awak nak ajak pergi makan, dia cakap,'you wait-la' 

kata2 manja yg ke-8:

Sebelum kahwin,
dia seperti Anita Sarawak..
Selepas kahwin,
'Tak tau sama ada katak atau biawak...'


huhuhu...ni hanya rekaan je sebenarnya..=p
jangan ada pula yang takut nak kahwin pula ye..huhu..
hanya gurau senda di malam hari..








11 comments:

Cik Konah said...

KIC kadang2 ada btlnya jgak mcm tu...sebelum kawen semuanya indah tp bila da kawen...hurmmm hampeh....tp x semuanya,ada jgk yg okey.hehehehe

mrs redzuan said...

hehehe..senyum jek baca entry ni. komen dalam hati jek, boleh? hihi...

Rozuan Ismail said...

sebelum kahwin semuanya manis =) bila dah ada anak,erk.dah berubah plak =)

ainol akasyah said...

kenape ek majority bile dah kawen terus betukar jd atromen..eh2 silap hehe bertukar jd panas baran dll..asal ek

FasiHaH SupiaN said...

hehehe ada benarnya kenyataan ini KIC :)

riffzam said...

haha.best2.kreatif. :) renung-renung kan ye. :)

Cik Ecah said...

sengih sorang2 bc KIC punyer kata2..haha ;p

sy pun xkawen lg..huhu...takut jugak..betul ker eh..

btw,caya lah KIC jaga ank buah 2 org yea..;p sy kdg2 4org kene jaga ank buah..hehe mcm2 kerenah...

dilazfamily said...

kelakarlah baca kata2 manis nie.
pandang KIC buat. hidup berumahtangga nie banyak dugaan dan cabaran, kena tabah mengharunginya.
dilaz klik apa yang patut

nursayidatina said...

hahaha. menarik + creative,

tapi not all like that :)

miss.Addin said...

hee biasa terjadi kan :)

macam2 hal .

kena la pandai jaga rumahtangga .

Fad said...

kih3...xnak la camtu...cf suka rromantik sampai tua..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...