Monday, March 28, 2011

Betul ke wanita ni kaki shopping..???


assalamualaikum u ol..


korang tau tak apa kaki shopping?
bagi saya kaki shooping ni agak subjektif la..
kadang2 ada yang hanya suka jalan2 sambil window shopping, 
ade yang memang pantang nampak benda cantik,terus sambar..
ada yang suka teman kawan dia shopping je..
macam2 kan..
biasa nya kaki shopping ni memang dikaitkan dengan wanita..
tapi jangan la terkejut kalau ada juga lelaki yang kaki shopping ni..
pantang nampak ada sale..cepat2 pergi bank..huhu..

kalau pergi shopping tak sah kalau tangan kiri kanan tak penuh dengan barang..
kadang2 bukan musim sale pun macam tu juga..
pantang nampak "new arrival" mula la rambang mata..
kadang2 yang teman kawan pergi shopping pun terpengaruh juga..
ye la..tengok kawan sibuk cari barang kita pun terikut2 sama..
yang tak ada duit pun boleh jadi ada duit..huhu..

saya bercerita dari pengalaman saya semalam dan 
juga gelagat pembeli belah yang lain..huhu..
semalam shopping sakan juga la..
kawan saya dari hujung rambut sampai la ke hujung kaki beli barang..
maksud saya lengkap la dari selendang sampai la ke kasut..
padahal shopping kat The Mines je kot..huhuhu..
kiri kanan penuh barang..=p
tapi itu la nafsu wanita..
yang lelaki pula kena la faham ye..huhu..
kalau wanita ni pergi shopping tak sah kalau semua kedai dia tak masuk..
ikutkan je la ye..=p


17 comments:

mizzkechique said...

MK window shopping je...

EJA said...

sgt setuju..huhu..wanita mmg kaki shoping..kalau dah teringin satu bnda tu..takkan keluar dr kedai selagi tak beli..

Amira said...

betul betul :) haha. tp sy da lme tashopping ;(( tade fulus.. ngee

fitri said...

oh. shopping je eh.? ahahha. lelaki pon kot.

MiSzy DiaN said...

lama dah tak shopping taw.. :)
ppuan mmg terikat dgn shopping..

Liey Yatiey said...

betul-betul . wanita mmg kaki shopping :D Tak shopping tak sah ;D

Nour Akmal said...

mizzkechique :

MK, best jgk window shopping..leh cuci mata..=)

Nour Akmal said...

EJA :

betul tu, kalau tak beli nnt termimpi2..=) huhu

Nour Akmal said...

Amira :

tak de fulus memang impian nak shopping tu tak dpt dilaksanakan..huhu..=p

Nour Akmal said...

fitri :

lelaki pun sama je kot..huhu..=p

Nour Akmal said...

MiSzy DiaN :

apa lagi..jom shopping..=) huhu

Nour Akmal said...

Liey Yatiey :

best la shopping ni..=p

Muhd Fadil said...

lelaki paling simple. sampai je kedai, beli barang. terus keluar. pompuan? pusing~ pusing~pusing banyak kali. tapi tak beli jugak. :)

Nour Akmal said...

Muhd Fadil :

ade je kot lelaki yg cerewet..huhu..cari yang betul2 berkenan dihati..masuk gak banyak kedai..=)

manueng said...

letih ikut pompuan soping...hadui~

erleena said...

haha betul2,laki ni jangan bawak diorg pi shopin t bsing la die,ha nnty die bosan cian haha

SuhaimiKassim@teruna9752 said...

rasa ye kot sbb inilah keadaan saya bila gi shoping dgn sayang saye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...