Thursday, March 10, 2011

~ lelaki dah makin pupus...? ~

assalamualaikum u ol...

tiba2 pula nak cerita pasal kaum adam ni..
saja nak kongsi pendapat..
tadi semasa naik bas dari fakulti ke kolej..
ada sorang pelajar lelaki ni tanya pakcik bas..
dia tanya boleh tak buat pengasingan antara pelajar lelaki dengan perempuan dalam bas..?
kiranya tempat duduk tu bagi sama rata la antara lelaki dan perempuan..
wahhh..cadangan yang agak logik..
mungkin sebab kadang2 pelajar lelaki ni tak dapat tempat duduk..
kena bagi pelajar perempuan kot..
bila berebut kat pintu bas pelajar lelaki ni akan bagi peluang kepada pelajar perempuan naik dulu..huhu..
diaorang cakap " ladies first "..
so apa lagi ambil la peluang yang ada.huhuhu...
lagipun pelajar lelaki kat UPM ni tak la banyak..
kalau dalam kelas pun boleh dikira bilangan pelajar lelaki ni..
apa lagi dalam bas kan..huhuhu
majoriti nya perempuan..
tu yang mungkin pelajar lelaki ni rasa diaorang ni disisihkan kot..huhu..
perasaan diaorang je tu...=p
so sapa cepat dia la yang dapat tempat duduk kan..
pelajar perempuan ni bab berebut naik bas terer jugak kadang2..
ada juga sampai tersepit, kasut terjatuh la..beg tersangkut la..
lagipun tempat duduk dalam bas pun terhad..macam dalam KTM juga la..
so kena la bersaing kalau nak duduk tu..
apa2 pun pelajar lelaki kena la sabar ek..
bagi je peluang kat pelajar perempuan ni..
ok je kan kalau korang kena berdiri dalam bas tu..
huhuh..

8 comments:

ibu qaleesya said...

orang laki kan kuat.. apa salahnye berdiri.kan??
tapi betol jugak adik cakap tu. sekarang ni tak ramai pelajar lelaki. mereka kat mane ek?

Nour Akmal said...

tu la kak..kat cni pun sikit gak..
dalam kelas atau mana2 la..
tapi sikit tu ada juga yg berkualiti..mmg jadi pemimpin kat sini..=)

shedameor said...

laki memang da makin sikit. dulu lecturer ade tanye nape ramai pompan kat u, laki jawab sebab ramai laki pegi matrik.lect cakap tipu sbb kat matrik pon ramai pompan jugak. then dorg cakap laki pegi poli. lect cakap tipu jugak sbb poli pon ramai pompan. last2, pompan jawab laki ramai pegi pusat serenti. hehe

SyArk BudAk NaKaL said...

sememangnya lelaki kuat fizikalnya.. tapi apa yang menjadikan lelaki itu lebih kuat adalah 'a big,nice , fat "THANK YOU" dari kaum hawa yang baru je duduk tuh... kalau ada minah yang main duduk je pastu buat muka tak peduli, tok imam pun buleh hangin satu badan

SyArk BudAk NaKaL said...

sememangnya lelaki kuat fizikalnya.. tapi apa yang menjadikan lelaki itu lebih kuat adalah 'a big,nice , fat "THANK YOU" dari kaum hawa yang baru je duduk tuh... kalau ada minah yang main duduk je pastu buat muka tak peduli, tok imam pun buleh hangin satu badan

Cik Elyn said...

tu baru la gentlemen namenye :)

Lizzie Yasmin said...

ko balik umah.. duduk lar puas2.. hahaha

Mizz Farah said...

done ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...