Tuesday, March 1, 2011

~ Saya Makin Rabun...~

assalamualaikum u ol....

emmm...tiap hari mengadap laptop ni..
tiap hari juga mata makin rabun..
betul ke disebabkan asyik mengadap laptop je..?
tapi tu la antara sebabnya kot..
memang mata akan rosak..lagi2 yang dah tentu2nya rabun macam saya ni..
power cermin mata ni dah tinggi..
tak suka sebenarnya nak pkai cermin mata ni..
nak pkai kanta lekap..lagi la tak nak..huhuhu...
penjagaan mata ni penting sangat sebenarnya..
tapi kadang2 kita ambil mudah je..
macam tu juga saya..
kadang2 alpa..
rasa nak tukar cermin mata baru la..mesti power dah makin tinggi..
nak tukar cermin mata nak kena fikir design baru..
huhuhu..memilih la pula..=)
susah sebenarnya kalau dah start pakai cermin mata ni..
dulu je rasa macam best..dah lama2 bosan..
mana tak nya, dari tingkatan 2 saya start pkai..sampai la sekarang..
dah dekat 9 tahun juga la..boleh tahan gak tu..
power cermin mata ni dulu dari 100 sampai la dah nak 400 sekarang ni..
tinggi kan..?emmm...apa boleh buat...

apa2 pun, yang mata dah memang sihat tu jaga la elok2..
jangan macam saya ni..huhu..
dah start pakai cermin mata memang susah la..
orang cakap lebih baik mencegah dari mengubati..=)

6 comments:

Cik Elyn said...

power ko makin teruk eh..
abis laaaa

Nour Akmal said...

emmm..tu la..aku rse makin teruk kot..emmm..tak suka la..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ermm dr form 2 LM pki spek..tp skrg dah x pki..rimas la pulak..huhu.hrp2 ok je kot..

AdiaLuze said...

Sama la kita sis...Power mankin naik dan naik dan naik !!! Huhuhu

P/S : Dah announce ke pemenang GA awak..Just nak tau..Heheee

Eazy Izzuddin said...

mata ku sehat...
tpi gatai2 nak pakai speck..
nasib lah masih clear lg mata ku..
;)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kena makan carrot banyak hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...