Monday, March 14, 2011

~ Jangan terkena hujan..bahaya.. ~

assalamualaikum u ol..

baru tadi terima mesej dari kawan saya..
bunyi mesej ni berbunyi begini la lebih kurang
" Nukleur Power Plan di Fukumi, Japan telah meletup pada pukul 4.30 pagi hari ini.
kalau hujan hari ini atau seterusnya, elakkan keluar terkena hujan..
ianya hujan asid. jangan terkena hujan tersebut. ia boleh bakar kulit kita, keguguran rambut 
atau mendapat penyakit kanser..."

ni la dia butiran mesej yang saya dapat dari seorang rakan saya..
so apa2 pun sekarang memang selalu hujan..
korang pakai la payung ye..
mungkin lebih baik..nanti demam pula..huhu
orang cakap mencegah lebih baik..
so sediakan payung sebelum hujan ye..huhuhu..=p


17 comments:

finaz said...

ade bloggers yg cakap nie smua rumors je,,,so jnagn risau sangat yew,,,

Nour Akmal said...

memang pk mcm tu juga tadi..
sebab sapa yang nak benda macam ni jadi kan..

harap2 la malaysia ni tak kena tempias dari jepun..

sebab kalau bukan khabar angin takut juga..

sab said...

tq 4 ur information! :)

najwa's said...

huhu juz tke care. sentiasa beringt. kebocoran radiation ni ada.

mary ann ;) said...

betul2..lebih baik cegah dr mengubati..

skrg nie pon asyik hujan memanjang...takut jugak nak keluar..tp terpaksa lah sebab kena pegi kelas even hujan ;)

IzudeanSEVEN said...

malaysia tak terjejas daripada bahan radioaktif dari jepun...sumber dari HMetro...
but.preventation better than cure..

SaYraH WonDerLanD said...

dapat gak mesej ni. Takot gak la. Lebih baik mencengah daripada merawat.

iNsPirAsi HaTiku said...

ce carik kt tenet, ade tak tmpt nama fukumi tue... i cari tp x jumpa.. my bad... klo tmpt xde mknanye, sms tue slh eja? slh nama tmpt? slh hntr? slh silap?

Dhiaqiud said...

Kwn sy pun dpt mesej berantai ni..blom tentu betul..tp x salah kalo kita amek langkah berjaga-jaga..

folo here :)

Nour Akmal said...

najwa's :

langkah berjaga2 je..=)

Nour Akmal said...

mary ann ;) :

dan2 skrg ni musim ujan kan..so pkai je la payung..huhuhu

Nour Akmal said...

IzudeanSEVEN :

memang la kan..ni pun just sms berantai je..tapi kuasa Allah kita tak tau kalau diturunkan sesuatu malapetaka..apa2 pun leh jadi kan..tak de yang mustahil...

Nour Akmal said...

SaYraH WonDerLanD :

langkah berjaga2 la..tak mustahil kalau Allah nak turunkan bala seperti ini kan..so doa la banyak2 moga negara kita selamat...

Nour Akmal said...

iNsPirAsi HaTiku:

tak silap saya fukumi tu nama pendek tempat tu..ada nama panjang..tapi sy pun tak pasti apa tujuan msj ni..cme nak kongsi je..

Nour Akmal said...

Dhiaqiud :

Allah kalau nak turunkan bala Dia tak de bgtau..so apa salahnya kalau ade langkah berjaga2..sy post benda ni bukan nak bt sesiapa panaik..cme ingin berkongsi..

Nour Akmal said...

kawan2:

mungkin ini cme sms berantai..tapi tak mustahil kalau tuhan nak turunkan bala macam ni..banyak2 la berdoa moga negara kita dijauhkan dr semua ni..

mr vampire said...

heya kamu..cuba baca ni..

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/03/bukan-tak-nak-update.html

rasanya awak akan puas hati..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...