Sunday, March 27, 2011

Mana dapat idea tulis entry ni..???

assalamualaikum u ol..

malam tadi ada seorang kawan saya membaca entri2 saya..
dan tiba2 terpacul dari mulut dia tentang soalan ni..
soalannya berbunyi begini..=p 
"amal, mana ko dapat cerita tulis blog?" 
time tu dia baca entri saya tentang Kata2 orang yang BAHAGIA dengan CINTA..
" mana ko dapat isi2nya..? "
so aku pun jawab la soalan tu..
"aku guna idea sendiri la..aku karang sendiri..mana ada ambil atau tiru dari mana2..
semua yang aku tulis dalam blog ni memang dari kepala aku sendiri, termasuk la tips blogger,
cerita percintaan dan seangkatan dengannya la..kalau pasal isu semasa tu 
aku memang kena cari maklumat la" 
respon dia.. " ouh..aku ingat ko dapat dari majalah atau pun rujukan lain..
pandai ko cari bahan tulisan..dah macam majalah aku baca.."

itu la jawapan ringkas dari saya dan juga respon dari dia..huhu...
sebenarnya, apa yang terfikir di fikiran ni akan saya tulis di blog ni..
tak kisah la tentang apa pun..
kalau ada yang nak baca saya hargai sangat..
sebab ia hasil tulisan saya sendiri..
bukan senang kita nak tulis sesuatu entry yang berkualiti dan orang nak baca..
susah tau..tapi kalau ada yang baca kiranya entry kita tu diterima la kan..
apa2 pun saya akan cuba cari idea2 baru supaya orang tak bosan baca entri saya..
kiranya kena pelbagaikan la entry blog ni..=)

2 comments:

hafiz hafizol said...

wahhh.... leh jadik penulis r dia lepasnie kan?? huhuhu

Nour Akmal said...

memang tgh jd penulis..penulis blog..huhuhu...=p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...