Wednesday, March 2, 2011

~ Perlu ke cemburu??? ~

assalamualaikum u ol..

malam2 ni saja la nak cerita isu hangat sikit..huhu..
biar hangat je dunia blog ni kan..
korang rasa perlu ke ada perasaan cemburu ni?
bagi saya memang perlu..
sebab kita ni pun manusia biasa kan..
mesti ada perasaan cemburu..
tapi korang kena la cemburu kena pada tempatnya..
senang cerita cemburu ke arah positif..

dalam percintaan tak salah kalau kite cemburu..
tapi biar la berpada2..
tapi best juga kan kalau kekasih kita tu cemburu dengan kite..
kiranya ada la orang yang ambil berat pasal kita kan..
sekurang2nya ada nak tau apa yang kita buat..
betul juga orang cakap cemburu tu tandanya sayang..
tapi awas la pada cemburu buta ye..
sebab pasangan kita akan rimas dan bosan nanti..
tapi pasangan kita tu kena la tau kenapa kita jeles ni..
mesti ada sebab kan..
tapi betul ke orang cakap perempuan ni lagi kuat jeles dari lelaki..?
saya kalau jeles memang sebab saya sayangkan orang tu..huhu..=)

dalam study pun patut ada rasa cemburu pada kawan2 yang berjaya..
sebab boleh membakar semangat kita untuk berjaya juga..=)
cemburu yang bertempat la ni kan..
bila rakan2 kita sentiasa berjaya ia akan menjadi pendorong untuk kita juga..
kalau tak cemburu nanti kita tak kan ada perubahan yang lebih baik..

dalam dunia blogger ni pun penting juga kalau kita ada rasa cemburu..
cemburu pada otai2 blogger..
cemburu bile diaorang keluar dengan idea2 yang hebat..
so bila kita cemburu kita boleh naikkan semangat untuk lebih maju
dalam menghasilkan idea2 yang lebih baik lagi..
tapi jangan pula korang cemburu sampai nak menjatuhkan orang lain..
yang itu dengki namanya..huhu...
apa2 pun kita tengok kejayaan orang lain sebagai pembakar semangat kita..
mana tahu satu hari nanti kita pun kan berjaya..
bersaing la secara sihat..
dan ia akan lebih manis jika ia diiringi dengan usaha..


2 comments:

Eazy Izzuddin said...

x perlulah rasa cemburu hehe
xD

Fairuz Fazilah said...

huhuhu. betul. tp knkdg cemburu gak...haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...