Tuesday, July 26, 2011

Ahad Ni Lihat ANAK BULAN..Dah Nak Puasa Rupanya..

assalamualaikum u ol..



bestnya kalau dapat tengok sendiri anak bulan ni..


pejam celik dah nak masuk bulan puasa kan..
begitu cepat masa berlalu..
tinggal beberapa hari je lagi nak puasa..
petang ahad ni nak tengok anak bulan dah..
31 Julai bersamaan 29 Syaaban..
mesti korang semua dah tak sabar kan..



Bukit Jugra..


antara tempat untuk melihat anak bulan adalah berdekatan dengan rumah KIC..
kat Bukit Jugra, Banting..
tempat tu memang lokasi untuk melihat anak bulan..
sangat dekat dengan rumah KIC..
nak tengok sendiri anak bulan tu memang tak dapat lah kan..
apa2 pun kita tunggu lah penguguman puasa ahad ni..
KIC sangat suka dengar kat TV tentang pemguguman puasa atau pun Hari Raya..
best je bila dengar Penyimpan Mohor Besar Raja2 ni buat penguguman..=)




p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq..

10 comments:

Queen F said...

tahun ni sapa lah agak2 yang umum kan? yang selalu2 umum tu dah tak umum dah tahun ni.. :|

Nour Akmal said...

yg sllu ni dh bersara kn..
ntah sapa plk thn ni agaknye..

kakchik@ella said...

tak sabar nak berpuasa.

diana said...

boleh ke bangun sahur nih..
hehehhe

saiazuan said...

hoyeah puasa :)

saiazuan said...

hoyeah puasa :)

Farah Shamsudin said...

tak sabarnya nak berpuasa...

syashafie said...

pakcik tu da bersara taon ni :/

aizamia3 said...

tahun ni kena bersedia dari segi mental dan fizikal melayan kerenah anak2 ketika bersahur..

zeeLa-AtiE said...

seingat kite la kan...
pakcik yg umum puasa n raya tue dari kita kecik kecik lagi tau..
biler tengok muke dia je kita dah tahu yg dia akan bawak berita gembira..
kalo tak pose,raye hehe =-=

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...