Saturday, July 30, 2011

Lelaki Tukar Jantina Meninggal Dunia

assalamualaikum u ol..



Mohd Ashraf Hafiz memohon untuk menukar jantina..


korang mesti ada dengar tentang berita seorang lelaki muslim 
bernama Mohd Ashraf Hafiz Abdul Aziz, 25 tahun 
telah menukar jantina nya dari lelaki kepada perempuan..
kisah ini mengemparkan negara kerana ia telah melanggar hukum..
KIC pun mengikuti perkembangan cerita ini serba sedikit..

Mohd Ashraf Hafiz telah membuat pembedahan jantina di Thailand 3 tahun dulu..
dia dilahirkan normal sebagai seorang lelaki..
bukan khunsa..
tapi dia telah nekad untuk membuat pembedahan ini 
walaupun di tentang oleh keluarga..
selepas pembedahan itu dia menjalani kehidupan sebagai seorang wanita..



ingin menukar nama kepada Aleesha Farhana..


terbaru dia gagal dalam permohonannya menukar namanya kepada Aleesha Farhana..
dia agak kecewa dengan keputusan mahkamah tinggi itu..
tapi apa boleh buat kan..
negara kita ada undang2..
awal pagi semalam kira2 jam 2 pagi Mohd Ashraf telah dimasukkan ke dalam ICU 
Hospital Sultanah Nur Zahirah kerana 
mengalami kemurungan dan muntah2 yang teruk..
kemurungan nya juga mungkin disebabkan permohonan bergelar wanita di tolak..
tapi Allah lebih sayang kan dia..
Mohd Ashraf di laporkan meninggal dunia jam 4 pagi tadi..
Allahyarham dilaporkan mengalami tekanan darah rendah 
akibat kemurungan..

KIC terkejut juga baca berita ni..
sebelum ni KIC sangat terkilan dengan mulut2 orang yang mendoakan 
kematian Mohd Ashraf ni..
supaya dia mati cepat..
apa yang dia buat tu semuanya antara dia dengan Allah..
kita tak sepatutnya mendoakan macam tu..
tak patut lah..
kan tak baik macam tu..
tapi nak buat macam mana kan,
Allah lebih sayangkan Allahyarham..
moga rohnya dicucuri rahmat Allah..




AL-FATIHAH....


Jom join GIVEAWAY Special KECHIK ITU COMEL..
hadiah menarik menanti anda..

p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq..

21 comments:

DanieL AdiE said...

Semoga apa yang berlaku kpd dia menjadi iktibar kepada kita semua..

.m y z. said...

Al-Fatihah..

merahitujambu said...

kesian kan...tapi tuhan sygkan dia...

saveqmm said...

al fatihah..baru buka lappy dah dengar khabar ni...
emm mereka hanya berdoa sahaja..
hidup mati seseorang ALLAH s.w.t dah tentukan..bukan salah sesiapa k...

happy blogging..
saya follow sini,jemput ke blog saya k..
check this:http://saveq.blogspot.com/2011/07/extravaganzawowbanyaknya-jari.html

Shiqeen said...

Al-Fatihah..

cik siti said...

innalillahhh

kerja sambilan said...

Al-fatihah, sedih gak ngan cerita perjalanan hidupnya sebegitu!!

dilazfamily said...

alfatihah...ini satu pengajaran

cik azeya said...

dah sampai ajal dia...

fiq. said...

no komen, doa saja untuk dia kan2..
terkilan jugak dengan mulut org ramai,

LUTFI SYAFIQ said...

orang boleh mengata, mengutuk, tapi orang tak boleh merasai perasaan orang lain. kadang2 LS pun tak paham kenapa wujud golongan sebegitu. salah siapa? hmm, masing2 punya ilmu untuk menilai. jalanilah kehidupan dengang berlandaskan ilmu.

sama2 ambil ikhtibar.
:)

zulhaidi said...

nampak kesian xpi dia dah langgar hukum ALLAH...

azlanmatt said...

dah lah tuh... lg byk gambar yg ditonton.. lagi seksa dia dikubur...

shera haifa said...

bnyk betul dugaan dalam kehidupan nie.. dan Allah S.W.T benar2 menyayanginya..

saiazuan said...

somga dia brada dklngn orng briman.. al-fatihah

Konspirasi Panas Duit Syiling Siri Ke-3 Malaysia
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/konspirasi-panas-duit-syiling-siri-ke-3.html

nadia ar-rumaisha said...

semoga menjadi iktibar buat kita yang masih hidup...Allah dah bagi kita petunjuk, apa yang akan jadi...so kita harus belajar...

farrahusna said...

Al-Fatihah . tapi , farrahusna pelik . kalau dia dah tukar jantina , nanti dia dikafankan mengikut cara lelaki ke perempuan ? O.o

Hasrul Hazrin said...

aq bace metro pg td die kebumi cara lelaki.. btul ckp KIC, itu urusan die dgn Allah la.. kite sbg manusia cme perlu mendorong dan membimbing arwah je.. tp segala yg berlaku ad hikmahny.. maybe Allah nk kurangkn dosa org2 yg mengata arwah.. haaah! sape tau??..

cik nAdyYa ツ said...

al-fatihah

AyiLarimA said...

byk dugaan dan cabaran yg terpaksa arwah lalui s'pjg kehidupan dia.. semoga apa yg terjadi, m'jai iktibar buat kita semua.. Al Fatihah..

Yui_Wani said...

Ajal di tangan Allah. Al-Fatihah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...