Saturday, July 16, 2011

KEPUTUSAN penuh Malaysia VS Liverpool

assalamualaikum u ol..


tadi KIC tengok perlawanan persahabatan antara Malaysia dan Liverpool..
meriah tu stadium..
stadium dibanjiri dengan peminat bola sepak tanah air..penuh tu..
memang meriah lah kalau korang tengok kat stadium tadi..
pesta gol tu...
secara keseluruhannya, sebanyak 9 gol telah dijaringkan malam tadi..
penuh dengan warna merah je stadium tu..
aiii..macam ramai sokong Liverpool je..huhu..
tapi KIC tak tengok kat stadium pun..
cukup lah layan kat rumah je..huhuhu..



MALAYSIA (3) - LIVERPOOL (6)

ni lah dia keputusan penuh perlawanan persahabatan antara Malaysia dan juga Liverpool..
memang pesta gol kan..
masa separuh masa pertama permainan Malaysia amat baik..
pengawalan bola pun ok..
sebab tu lah keputusan pada separuh masa pertama, seri 1-1..
ada KIC cerita pada entri sebelum ni..
tapi selepas separuh masa kedua..
agak kelam kabut gak lah pemain Malaysia..
pertahanan pun tak kukuh..
tu yang bolos banyak tu..
separuh masa pertama penjaga gol Sharbinee Allawee bolos 1 je..
tapi lepas tukar Khairul Fahmi pada separuh masa kedua terus bolos 5..
banyak tu...huhu..
tiga gol pasukan malaysia dijaringkan oleh Safiq Rahim pada separuh masa pertama 
dan 2 gol dijaringkan oleh Safee Sali pada separuh masa kedua..
memang Safee penyelamat malam tadi..

apa2 pun..kalah menang tu belakang kira..
pasukan Malaysia telah pamerkan permainan yang baik..
cuma nasib tak menyebelahi pasukan kita..


p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq..

4 comments:

fyna said...

tahniah malaysia.
fyna tak sempat nak tengok pun.
;(

Terbang Bersamaku said...

tape..menang kalah tue adat pertandingan..yg penting kena lah sokong pasukn kt..3 gol kire ok lah tue, dari putih mate terus..

Hans said...

nih main bola ke futsal?
banyak betul gol

syashafie said...

tape2. malaysia tetap best :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...