Monday, July 25, 2011

Anak Datuk Dr Sheikh Muszaphar : SOPHEA ISABELLA

assalamualaikum u ol..




mesti ramai yang dah tau kan tentang kelahiran bayi
angkasawan negara kita ni..
tahniah kepada Dr. Sheikh Muszaphar dengan kelahiran bayi perempuannya..
sangat comel lah..
rambut pun lebat..




Dr. Harlina, isteri Dr Sheikh telah melahirkan bayi ni di Hospital Pantai Bangsar..
dan ia menerusi kaedah bersalin dalam air..
Dr.Harlina mengambil masa selama 18 jam untuk melahirkan bayi bertuah ni..
bayi ni selamat dilahirkan pada 21 Julai 2011 pada jam 9.08 malam dan 
dengan berat 3.6 kilogram 
bayi ini telah dinamakan Sophea Isabella..
menurut Dr. Haslina, cara bersalin dalam air ni dikatakan kurang sakit dan lebih semula jadi..
ia juga masih baru di Malaysia..
kos nya juga mesti tinggi kan..
tahniah sekali lagi pada pasangan ini sebab di kurniakan bayi perempuan yang sangat comel..=)



ini lah kaedah bersalin dalam air yang di gunakan oleh Dr. Harlina..


sumber gambar : Fan Page Dr. Sheikh Muszaphar


p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq..

13 comments:

.m y z. said...

comelnya baby dorang! mesti besar nanti cantik mcm mummy dia ^__^

cik najihah said...

comel..
bertuah jadi baby pemes hihi

saiazuan said...

comel~ nk gigit~hehe

syashafie said...

comeeel ! :D

Allia Ash said...

oh my God!18 hrs...nak try delivered dalam air jugak lah

aminatul aini said...

comelnye....^__^

~syue syada~ said...

comel ! bole kenyt mata.hehe

Ceritera Anak Sampah said...

deliver dlm air???menarik!

reza al-razi said...

sambil berenang sambil bersalin.. heheh..

iejjah said...

comel ank mereka...mst mhl kn lahir mcm nie cz jrg dbuat org...hehe...

NadiRah said...

dia kenyit mate ar...huhu///
mst cerdik budak ni... ^^

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhh best jugak bersalin dalam air ni .. masa zaman zaman mak bersalinkan 4 org anak anak mak takde pulak bersalin cara ni kalau tak nak juga try hehe.. tp mmg comelll sangat anak mereka ni.. nama pun macam anak bongsu Mak Adza Isabella =)

erleena said...

woww dlm air bersalinn?? xpena dngar pestyme niehh, mcm setai hihi

cmel kowt ank diee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...