Wednesday, July 27, 2011

Model Terbaru PROTON Menggunakan Nama Pahlawan Melayu Melaka..

assalamualaikum u ol..


korang dah tau ke proton akan memperkenalkan kereta global pertamanya
yang lebih standard lagi..
model2 keluaran proton ini nanti bakal mengantikan proton Persona dan 
berada pada kelas yang sama dengan model kereta Toyota Corolla Altis dan Honda Civic..
nampaknya Proton makin ligat mengeluarkan kereta 
yang bermutu tinggi dan bertaraf antarabangsa..
yang lebih menariknya proton memilih nama2 pahlawan melayu Melaka iaitu
Hang Tuah, Hang Jebat, Hang Lekiu, Hang Lekir, dan Hang Kasturi..
nampak hebat kan..
KIC tengok design2 yang baru ni pun boleh tahan juga..
jom kita tengok satu per satu..
Proton Tuah, Proton Jebat, Proton Lekir, Proton Lekiu, Proton Kasturi..


1. PROTON TUAH

design seakan2 proton persona..
tapi fungsi lebih stabil dan estatik..

DSC_0718b


DSC_0725b


DSC_0722b


2. PROTON JEBAT

dah macam Lancer Evolution ni..
lebih sporty.. 

dsc_0697b


dsc_0704b


dsc_0701b


dsc_0710b


dsc_0702b


3. PROTON LEKIR

nampah mewah dan bergaya kan..
design macam ni mampu memikat hati peminat2 kereta ni..
menggunakan Engine Turbocharged Campro..


dsc_0731b


dsc_0735b




dsc_0741b


4. PROTON KASTURI

upgrade dari proton Saga..
nampak lebih cantik kan..


dsc_0715b


dsc_0720b


dsc_0726b


dsc_0732b


5. PROTON LEKIU

dari ciri2 Exora..
penghasilah bersama dari Proton dan Lotus..

dsc_0750b


dsc_0757b


dsc_0759b



KIC sangat suka dengan semua design2 baru ni..
lagi2 Proton Lekir..

p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq..

7 comments:

fRaMe+LenSeS said...

exora SUV. wowww. ai like..

. said...

nama dan design yang gah!.
Malaysia Boleh!

cik siti said...

haah la.. lekir cantik!!!

Princess Feyqa said...

wow ada yg mcm keta sport

Luqaz™ said...

Nice car! dh lama sebenarnya design2 nie dikeluarkn..tp sampai skank x di approve2 lg sbb ade beberapa masalah.. mungkin x lepas beberapa test utk kereta selamat kot..

Muhd Fadil said...

ni kereta concept. kalau betul la keluar, memang rugi rasanya beli keta awal-awal. hehehe

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

i love lekir!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...