Wednesday, July 27, 2011

Budak ni ada 34 JARI

assalamualaikum u ol..


manusia normal ada 10 jari kan..
tapi kali ni memag pelik tapi benar..
budak berusia setahun ni mempunyai 34 jari semuanya..
banyak kan..
disebabkan itu ia telah mencipta rekod dunia manusia paling banyak jari..
Akshat Saxena yang berasal dari India ini mempunyai 7 jari pada setiap jari tangannya..
dia juga mempunyai 10 jari pada setiap jari kakinya..

memang banyak lah jari dia ni ye..
sebelum ni rekod jari paling banyak di pegang oleh 
budak lelaki di cina yang mempunyai 31 jari semuanya..
tapi budak lelaki China ini telah membuat pembedahan 
dan jari nya kembali kepada normal..




sumber gambar : KOSMO

p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq..

14 comments:

eB ezrin said...

masyaallah....

logorithm said...

Banyaknya jari!

Qaseh dalia adelia said...

anugerah =)

yanadimple said...

ohhh ohhh unikkk nihhh >.<

http://yanadimple.blogspot.com/

Lulu Caldina said...

Blog ni sudah tersenarai dalam bloglist Lulu-Pages ;)

ain revival said...

dia istimewa kan !

Hans said...

aku ada baca dalam kosmo ari tu
masuk rekod dunia budak nih

http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/07/kontest-menang-duit-raya.html

syarifahsidrus said...

uh? boleh pakai cincin banyak2 ni..hee

Muiz Ilusinasi said...

waa~~ kcik2 pon da cipta rekod..bgus la adik ni..hehe

khunsuriyatit said...

wow...banyaknya

CIK CHIPSMORE said...

hhuuhuhhu..sume kuasa tuhan kan>>> ader hikmah semua tu..nieee kalau ader lagi owg xnmpak kuasa tuhan..xtau la nk cakap ape..kan2..

salam kenal dri aye..dah folow blog kamu..

Atiqah Wadiah said...

subhanallah~

merahitujambu said...

CIAN..TAPI KUASA TUHANKAN

CIK CHIPSMORE said...

hyee..comnt lagi sekali..nice yr blog..wanie der entry n dah tag blog kamu..meh la bace...

http://waneey89.blogspot.com/2011/07/seharian-ku-penuh-makna.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...