Sunday, July 31, 2011

Sotong MENARI sebelum di makan

assalamualaikum u ol..




selalu kita makan sotong yang dah mati kan..
tapi di Jepun bukan setakat makan sotong hidup2..
tapi sotong tu siap menari atas pinggan sebelum di makan..
video yang disebarkan secara meluas ni menimbulkan kemarahan ramai pihak..
ramai yang marah sebab dalam video tu sotong berkenaan dimakan hidup2..




tapi ada yang menegaskan bahawa aksi sotong menari tu berpunca 
daripada perbuatan menitikkan sos kacang soya ke atas sesungut sotong yang baru mati..
bahan dalam sos berkenaan mencetuskan kejutan elektrik kepada
sel2 sotong yang belum mati dan menyebabkan sotong itu menggelupur seakan2 menari..


hadiah menarik tau..


p/s: kalau korang suka dengan entri ni boleh lah 'share' atau 'like' di Facebook..hanya klik button kat bawah ni..=) tq..

9 comments:

cityiklan said...

budaya korea dan jepun memakan sotong hidup2 bukanlah sesuatu yang baru..jadi yang marah kat video tu sahlah belum tau pasal budaya jepun dan korea..(yang marah tu masih kolot lagi tu)x pernah nampak..

Cityiklan
Iklancoffee
andaforex
iklan percuma Online Malaysia

**YaNa YassiN** said...

wow,.. x lalu nak telan klu sotong masih hidup,. huhuhuhu

Scarlett O'Hara said...

Ada yg mati tercekik makan sotong hidup ni kat Korea.Tulah.Kebulur sangat!

farrahusna said...

eee , macam mane dia nak makan sotong tu ? O.o

sarah mohamad said...

jepun dgn cina bebetul pelik! tergamak makan sotong yg hidup2.

тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα ™ said...

lawak dan gelii !

JIJI YU said...

pergh blogger pemes add fb aku..akkakaka

ProfHariz said...

Err.. macam geli je nak makan kalau menari2 mcm tuh~ Kang menari lak dalam perot.. hohohoho

syashafie said...

menari gituu.haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...