Tuesday, February 8, 2011

~ Apa yang menyebabkan blog tu popular??? ~

salam u ol...

baru habis kelas..tapi pukul 6 nanti ada kelas lagi..
kelas petang2 ni otak macam tak best la..
otak pun beku je..
huhu...
tapi nak buat macam mana kan..
banyak kelas sampai petang..


ok la..berbalik pada tajuk entry ni..
korang rasa sebab apa ye blog tu popular?
adakah sebab muka pemiliknya kah?gambar2 nya kah?
background nya kah?header nya kah?
follower nya kah?ataupun entry nya kah?
alamak..betul2 bahasa baku ni..huhu...=)
haaaa...banyak sebab kan..
saja je nak kongsi, sebab nak jadikan blog ni popular juga..huhuhu...
nak la kumpulkan tip2 kejayaan ni..


kalau pasal muka pemiliknya, tak boleh nak buat apa la..
sebab muka saya macam ni juga..nak touch-up2 pun tak tau..huhu..
tapi nak jadikan blog yang popular..bukan orangnya..huhu
kadang2 orangnya lebih popular dari blognya...=p
tapi kalau dua2nya popular tu 1 bonus la..=)
kalau tentang background tu saya suka dah dengan background sekarang ni..
ok tak korang rasa..??=)
header saya pun biasa2 je..kadang2 tengok header blogger lain jeles je..
huhuhu..semuanya cantik2..
sebab tu ke blog boleh popular..??
kalau follower ramai, tu ke yang boleh menunjukkan blog tu popular?
mungkin juga kan..kalau tak popular, tak kan la ramai yang nak follow..
tapi follower saya tak ramai pun..tapi masih ok la..
saya hargai sangat sapa2 yang sudi jadi follower saya...=)
blog popular mungkin juga disebabkan entry yang bagus???
sebab..kalau entry tak bagus dan menarik sapa yang nak baca..
kadang2 baca baris pertama je..pastu terus klik pangkah..
tak bestnya..
so yang ni mungkin saya boleh perbaiki lagi..
dapat membuat entry yang semua orang nak baca sampai perkataan terakhir..


apa2 pun banyak faktor..semua tu kita jadikan la sebagai panduan..
kesabaran pun amat penting..kalau kite bermula dari bawah dan penuh kesusahan..hasil kejayaannya pasti manis...=)
popular tu tak penting tapi yang penting kepuasan..
sangat2 best kalau ada yang sentiasa baca apa yang kite tulis..=)



3 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

blog yg ringan, kemas & menarik akan lbh dpt perhatian.. yg penting apa yg terisi dlm blog tu

Shahrin Oppa said...

betul cakap cik lekatlekit tu.. :)

shaliza khairi said...

entry blog yg besh dpt tarik minat pmbace ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...