Wednesday, February 9, 2011

~ bukan senang nak puaskan hati semua pihak.. ~

salam u ol...


petang2 ni perut dah kenyang..saja la nak update blog ni..
nanti orang cakap blog bersarang la pula..huhu..
tak pasal2 je nanti..
elok2 dah ramai yang baca..terus kurang..
mai la semua silent reader dan follower blog saya..
baca entry2 blog ni..
huhu..sempat lagi saya nak promate..


ok..berbalik pada entry kat atas tu..
semua orang pernah alami kan..??
mungkin juga kerap kali alami semua ni..
termasuk la saya..
sangat2 susah nak puaskan hati semua orang..
kadang2 kita cuba tapi tetap tak berjaya..
kenapa semua ni terjadi ye??
kadang2 kita terlampau nak puaskan hati semua pihak..
hati kita yang merana..
tak bestnya la hidup macam tu kan..


dalam hidup kena ada pendirian..
jangan la terlalu fikirkan perasaan orang lain tanpa fikirkan perasaan kita sendiri..
cuba la korang fikir..dalam hidup ni..
kadang2 dalam keluarga juga..
dalam persahabatan dan juga dalam percintaan..
kadang2 hati dan perasaan orang kita jaga..
banyak hati yang perlu kita jaga kan..
tapi perasan kita sendiri macam mana pula..
pernah tak korang fikir..??
kadang2 saya terfikir juga kenapa saya ni selalu memikirkan perasaan orang lain..?
nak puaskan hati orang lain...?

kalau asyik difikirkan memang tak ada kesudahan..
apa2 pun kita cuba untuk puaskan hati semua..
tapi jangan sampai abaikan diri sendiri pula..
sebab dalam hidup ni kita tak kan pernah puas
walaupun orang tu dah buat macam2 untuk kita..
ada je yang kurang..


kalau susah sangat..tak payah fikir pun..huhu..
fikir diri sendiri sudah..huhuhu...=)







9 comments:

Cik Azizah said...

singgah dari KSB...biasa la tu yunk....

kita je pikir perasaan orang..org xpkir langsung...
nak puaskan hati org len..susah2...

fariana chew said...

yup btul2...fikirkn diri sndri dlu ..huhu

O'gosh said...

biasa la tu....yang penting kita x buat salah kan..kan...kan...

Nour Akmal said...

cik azizah:

memang susah kan..
apa2 pun kena pikir gak prsaan sndiri..

Nour Akmal said...

far:

huhu...sokong 100%

Nour Akmal said...

o'gost:

yup..tak salah pun..manusia mana pnh puas kn..

sitihanisahali said...

pendapat n hati manusia berbeza..sbb tu ssh nak puas kan hati semua pihak.. :)

follow u :)

hans said...

yups
betul
sangat susah nak puaskan hati semua orang
senang cakap mustahil
jadi memang kita kena ada pendirian kita sendiri dalam membuat sesuatu keputusan


Update Terkini Penaja & Peserta Contest Situasi Hans : Gunakan Imaginasi Anda

ana raisya said...

ha th x pe..mmg sush nk puas ati org lain nie..erm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...