Thursday, February 3, 2011

~ cara promote blog korang ~

salam u ol...

saya masih baru dalam dunia blog ni..
tak la pandai sangat..
cuma nak kongsi dengan korang je cara2 untuk promosi blog korang..
sebenarnya, bagi blogger baru, korang kena la rajin promosi blog..
lagipun sekarang ni ramai blogger dah muncul..
masing2 mahukan blog mereka terkenal..
sapa yang tak nak kan blog jadi tumpuan ramai..
saya pun nak juga..huhu...=)


apa2 pun korang kena la rajin..
nak seribu daya..tak nak seribu dalih..
blog saya pun belum ada ramai follower..
belum sampai tahap sifu macam blog Ben ashaari, cik epal, irine nadia marcello ataupun yuyu zulaika ..
masih banyak yang perlu saya belajar..


korang rajin2 la baca entry blogger lain dan tinggal kan kesan korang tu..
maksud saya tinggal kan link..
tapi jangan hanya tinggal link je..tapi tak baca pun entry blogger tu..
sekurang2nya kalau kita baca ada gak yang kita tahu..tak la ketinggalan hal2 semasa ni..
seronok sebenarnya baca entry rakan blogger kita..
ala..tak rugi pun kan..
kita support blogger lain..
sebab kita pun seorang blogger..


selain tu korang jadi la ahli group SAHABAT BLOGGER..
kat sini ramai blogger dah join..
boleh la korang promote blog korang kat sini..
setiap entry baru korang leh promote kat sini..
mana la tau ada yang tertarik nak blogwalking kat blog korang..
untung kan..group ni korang boleh add kat facebook..


korang juga boleh join KELAB BLOGGER di facebook..
admin nya adalah BEN ASHAARI..
group ni memang popular..dah ada 7620 ahli..
jom promote blog korang kat sini..


nak menambahkan rakan blogger, korang boleh la join group KAMI SI BLOGGER..
juga di facebok..
yang mudahnya, korang promote je blog korang kat FB korang sendiri..
yang ada ramai kawan di FB ni agak untung..mana tau ada yang tergerak hati nak jenguk blog korang..


banyak cara sebenarnya korang boleh promote blog korang ni..
cuma rajin atau tak je...=)


p/s: hanya blogger je yang tahu apa yang bestnya dengan berblog ni...=)

50 comments:

Mejuez said...

waaaaahh :D eheheh thankz yea.. saya suka entri ni >_<

masterfaiz.com said...

facebook memang antara medan terbaik nak promote blog..

em..nak tanya, camne buat widget top members tu?

www.masterfaiz.com

Nour Akmal said...

mejuez:

thanks...=)

Nour Akmal said...

masterfaiz.com:

just klik get this kat bwh top 10 member..
pas tu ikut arahan kat web site tu..
klik Add ‘Top 10 Members’ to Blogger..
n follow je..

RaraTan said...

hahh,,, betullah tu. bloggers je yang tau betape besnye berbelog neh.. walaupun blog sy still baru lageh. hahaha

♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪ said...

salam......nk try usaha kamu ni jugak la.....

~~|| EzzaTy AriFfiN ||~~ said...

jemput lawat blog sy...tq...=)

kucizoro said...

tq untuk info yang berguna

naqib faiz said...

hahahahha.. boleh caya ke? jeng jeng jeng

naqib faiz said...

hahahahha.. boleh caya ke? jeng jeng jeng

Najwan Collections said...

wahhh!!! bagus ni.. saye ni blogger baru.. baru tehegeh2 ni. Info bagus ni!! Thanks.. nak promote blog saye leh kan??? jom follow blog saye http://najwancollections.blogspot.com - dapatkan koleksi terbaru kurung moden untuk rayer ni..:))

SeMutE keChiLL said...

haha .. btl2 . btw, thx 4 da tips .. :)

baitijannati25 said...

thanks utk tip ni..baru nak berjinak2 dengan blog..hehehe..tenkiu.minta izin nk promote ckit..

Muflikun Nurkojim said...

singah2 le blog sy. hehe.. http://muffslimdiet.blogspot.com/

Ayda Effendy said...

hai,camtu mehlah sgah blog baru sy...ajak kwn2 sekali ye utk support sy,sy baru mula mencuba berniaga online.. http://aydaeffendy.blogspot.com/

mujahidah solehah said...

http://bebyeyfa.blogspot.com/

(follow jom) :)

Rosenan Hamzah said...

Assalamualaikum....
Tima kasih krn memberi tips yg berguna....lewati http://gtb65.blogspot.com

AnnySs_93 said...

Yep thank you for this info..
say baru jer berblogging ne..hehe..
sambil berbloging, smbil wat bisnes gak..
visit my blog sepa yg ade masa..
makasih ^^

http://annyssbeauty.blogspot.com/

epal hijau said...

ten kiu bagi info..jemput la singgah blog saya..berniaga cenderahati dan baju online..kalau x berminat bershoping..harap boleh jadik kawan..

shaza sharlily shahira said...

tumpang sekaki yea.. heee~ boleh singgah d blog saya shazasharlily@blogspot.com..

Zullins said...

Salam... jom lawat blog sy...if berminat dgn produk kecantikan spt cocoa collagen, jus perawan, jemputla singgah ye..

http://zullinsbeaty.blogapot.com

permata yang hilang said...

betul...setuju sgt2..tme kaseh sbb infokan... ni blog sy...tpi mcm besela.. im new blogger.he...http://wasilahmuhammad.blogspot.com

Fifi Zaffida said...

nice tips, Thank u, hye saya blogger Bru,, :)

http://fifizaffida.blogspot.com/

YUSMALIZA SAJALI said...

Info yang berguna ni.by the way thanks ya...

CeritaCeritun said...

singgah2 la.. >,<
http://ceritaceritun.blogspot.com/

Farah husna said...

HAI...thanks for the info ye...saya bru start berblog... ^_^

Khun said...

Thanks infonya c:

Baby Equipt said...

terbaik.....

Baby Equipt said...

terbaik....

dearly kate said...

ohh gitu..patutlah ...
thanks for the info

feel free to visit my doodle book...

http://dearlykate.blogspot.com/

Rizida said...

terbaik,banyak info saya dapat,saya pun baru gak

Rizida said...

thanks ya..

♥ mastura ♥ said...

thanks so much..good info...

nanti2 leh singgah blog sy
http://notasebelumtidur.blogspot.com/

khai mix said...

good tips.. nk tinggalkan kesan ni.. wahai tuan tanah...

http://khaiblogzz.blogspot.com/

Nor Murni Fairouz Rafingi said...

Thanks for sharing dear ! ;) Jemput ke blog saya ye

Nafisah Nabilah said...

Love it.
Thanks for the info.
Jom blogwalking blog ni

http://nafisahnabilah.blogspot.com

Nurhidayah Azmi said...

Salam.
Info yg sangat berguna utk saya yg baru berblog nih. thx so much for the link!

Jemput singgah blog saya, leh cuci mata tengok shawl-shawl yg sweet like candy tau!
http://suriscarfdheart.blogspot.com

:)

Dayat Lucas said...

thanks sangat... you help me a lot... free free jom lah visit my blog..sayani baru je lagi :(
http://lucascorner1.blogspot.com/

izan awang said...

thanks 4 d info..jemput singgah blog ni jugak

http://hne-shaklee.blogspot.com

banyak tawaran yang menarik

aziramira said...

Menarik

Mdm Beauty "Xara Beauty Tips " said...

good info sis! sy pon baru jinak2 je ngn blog ni... leh la kalo sesape nak share tips2 cantik tu..singgah & share la kat blog saye yer...

xarabeautytips.blogspot.com
mdm xara ...hehehehe

Redzuan Muslim said...

Chantek cr memberi info kepada bloger2 baru..kepada sesiapa yg mahu blogwlaking tau follow blog sy di alu-alukan

http:// redzuan1.blogspot.com/

TQ

CMtriB fanz said...

really good information.
oh I'm Reen.spe2 kpopper boleh singgah blog saya. Saya agent kpop shop. Jom singgah ^^


http://reen-chan.blogspot.com/

Terapi Bekam Nur'Najwa said...

perkongsian yang bagus.. terima kasih...

ada masa jenguk2 la blog saya
http://sihatdenganbekam.blogspot.com

anishijazi said...

singgah lew, sgt baru :)
http://anishijazi.blogspot.com/
mekasih. hehe.

mid burham said...

Terima kasih atas perkongsian info ni. Kalau sesiapa nak cerah slim dan sihat secara selamat bole berkunjung ke blog saya http://infoibusihat.blogspot.com atau pm je saya 0163385790.tq :)

NURUL AQIDAH AZAHAR said...

salam..ida blogwalking cn..jemput ke blog ida www.mummysupplementshop.blogspot.com

Kak Tan Perabot said...

please visit my blog
kaktanperabot.blogspot.com

syahirah aira said...

Hi I'm new juga best entry awak ni nanti singgah lah blog sayabg the mnt novel time marilah jgk blog saya syerz23.blogspot.com

Ms.market by naris said...

Salam , tank for good info
Sahabat2 semua boleh kunjung blog saya ye ,menjual produk thai,,
http://mmbynaris.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...