Sunday, February 20, 2011

~ Hikayat Merong Mahawangsa ...tak sabar nak tengok filem ni.. ~

assalamualaikum u ol...


pagi tadi ade tengok disebalik tabir filem Hikayat Merong Mahawangsa..
filem hebat abad ini arahan Yusry KRU..
yang menelan belanja kira2 RM8 juta..
baru tengok disebalik tabir..
tapi dah rasa excited nak tengok filem ni..
sebab jalan cerita memang gempak..
lepas tu pelakon2nye pun memang gempak..
dibintangi oleh barisan pelakon yang terdiri dari dalam dan luar negara,
seperti Stephen Rahman Hudges (Malaysia/UK), Jehan Miskin (Malaysia),
Ummi Nazeera (Malaysia), Jing Lu (UK), Gavin Stenhouse (UK),
Hendrik Norman (Sweden), Dato Rahim Razali (Malaysia),
Wan Hanafi Su (Malaysia), Khir Rahman (Malaysia), Craig Fong (Australia)..
yang bestnya filem ni akan ditayangkan ke beberapa buah negara luar tau..
yang dikenali sebagai The Malay Chronicles: Bloodlines..
tak sabar rasa nya nak tengok filem ni..
filem ni akan ditayangkan pada 10 Mac ini..

tajuk filem ni agak pelik..
sebab filem ni berkaitan dengan sejarah negeri kedah..
ia adalah sebuah filem epik tau..
haaa...jarang sekali kan filem tempatan kita nak buat filem macam ni..
Yusry memang nak penonton bertukar selera..
setuju sangat..sebab tak kan nak hadap genre filem yang sama je kan..
sesekali tukar la selera..

ni saya selitkan gambar2 yang berkaitan dengan cerita ni.. :




tengok poster pun dah gempak kan..=)




antara babak yang menarik dalam filem ni..




yusry sebagai pengarah...




pengambaran di waktu malam..




antara babak aksi dalam filem ni..




set pengambaran yang sangat menarik..


* jangan lupa ya..filem ini akan diotayangkan pada 10 Mac ini..=)

6 comments:

Raja Mohd Afiq said...

sapa nama lelaki yg pegang watak hero tu????

aLieF si Muncung ManiS said...

jom kita serbu panggung wayang..alief tak sabar nak tgok citer ni..mcm best je..wahh..awk,,awk baru sebulan lebih berblog??sama la dgn alief..alief pun baru sebulan lebih berblog..awak,,terima kasih sbb dtg blog alief..sbg tanda persahabatan kita,,alief dah follow blog awak..jadi yang ke 399..wahhh.satu lagi.kalau tak,alief jadi yg ke 400..kalau awk sudi,awk dtg la follow blog alief pulak..tapi,,awk kena follow atas dasar awak sukakan entry alief..jgn paksa diri taw...thanx awak..selamat berkawan. ENTRY BARU ALIEF..korang sanggup tak buat benda ni??kalau sanggup,,sila la baca..kalau tak sanggup,,hurmm..kena baca gak..peace..""

Nour Akmal said...

raja mohd afiq:

watak hero tu stephen rahman hudges..pelakon teater lagenda puteri gunung ledang tu...=)

Nour Akmal said...

aLieF si Muncung ManiS:

keep in touch ya alief...=)

aLieF si Muncung ManiS said...

okay..selalu2 la dtg blog alief..ingat!!!!!!!!! hahaha

syuwai said...

wah~

den pun tak sbar nak tngk >.<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...