Monday, February 21, 2011

~ Blogger Yang Setia..Adakah Itu Anda?? ~

assalamualaikum u ol..

sape blogger yg setia...?
haaa...korang rase korang blogger yang setia ke?
korang tau tak siapa blogger yang setia..?
waaahhh...banyak pula persoalannya ye..
saya pun tak nak la peningkan kepala korang yang dah sedia pening tu kan..huhu..
so saya nak bagi pendapat sikit la tentang blogger yang setia ni..=)

kalau nak tau dia tu blogger yang setia bukan bermaksud
dia kena menghadap blog dia 24 jam..
tapi blogger ni senantiasa muncul dengan idea baru dalam entri nya..
tak kira la entri yang macam mana pun..
isi hati ke..perjalanan hidup ke..
tapi yang akan menarik pembaca..
tapi bukan senang tau..tapi tak salah kan kalau kita mencuba..
so kalau korang nak jadi blogger setia kena la selalu update blog ye..
jangan biar blog tu bersawang..

selain itu, kena la selalu lawat blogger yang lain..
kiranya kita support blogger lain la..
korang pun tau kan..tiap hari akan lahir seorang blogger baru..
sapa yang akan sokong diaorang kalau tak kita ni..
tak salah pun kalau lepas kite lawat blog diaorang
kita komen2 ke..hargai penulisan diaorang..
korang pun tau kan..bukan senang kite nak buat sesuatu entri..
lagi2 yang menarik pembaca..
so jangan cepat sangat klik tanda pangkah (x) tu
baca sampai habis dulu ye..

lagi satu blogger yang setia bukan nya memaksa orang untuk follow blog kita..
salah tu..tak berbaloi pun..
jangan la amalkan ayat
" u follow i, i follow u balik"
tak best kan..
biarla orang follow kite sebab dia suka dengan blog kita..
suka dengan hasil karya kita..
itu lebih berbaloi..
memang susah kita nak ada follower yang ramai..tapi tak salah kan kita sabar..
blogger yang setia bukan setakat klik butang follow je..
tapi sentiasa mengikuti perkembangan blog yang dia follow..=)

apa2 pun..kita ni serupa..sama je..
" seorang blogger"
so sopport la antara kita..
kan lebih baik macam tu..=)

6 comments:

Myung Dae said...

Waaa !! Terharu . Setiap kenyataan mempunyao seribu pengertian . Sokong lah dunia blog . =)

Nour Akmal said...

myung dae:

same2 la kite jd blogger yg setia ek..huhu...=)

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

WEE!! a'ah kan..kedengaran macam paksa lak bila kita folo org tu pahtu nak org tu polo kita balik gak...hehe!! berblogging dgn diri sendiri tanpa paksaann!!~~ yey!! support sesama sendirikkk...

Kalo free meh ler singgah my blog....klik je link ini --> mummylovers blog

Nour Akmal said...

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ :

thanks coz komen tu...=)
nnt sy jenguk sana pula ye...=)

padlie said...

saya pun x pasti sy ni setia atau x..
tp saya cuba sedaya upaya lawat setiap org yg melawat blog saya..
tu je mampu buat skrg..

Entry terbaru padlie: Berakhirnya riwayat bumi

:: Nonoy :: said...

n3 yg pnuh makna. . hepy blogging sis! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...