Sunday, April 10, 2011

Lelaki lagi terer masak dari wanita?betul ke?


 Assalamualaikum u ol..

Apa pandangan korang tentang lelaki yang pandai masak ni ye..?
Kaum wanita ni tak rasa tercabar ke?
Tapi bagi saya ok je..1 bonus la kalau dapat lelaki yang tau serba serbi kat dapur ni..
Best la tu..huhuhu...
Senang la kaum wanita nanti ada yang tolong di dapur..
Tak salah pun kalau lelaki pandai masak..
Tak jadi isu pun sebab kalau kita pergi kedai makan mana2 pun lagi ramai tukang masaknya lelaki..
Betul tak???

Dalam dunia blogger ni pun blogger lelaki yang pandai masak..
Korang perasan tak??
Yang tak tau tu..meh la saya bagi tahu..
Kadang2 jeles juga dengan blogger sorang ni..
Tengok blog dia je terus lapar..tak tahan tengok resepi2 dia..=)
Serius..resipi dia semua best..
Nak tau sapa...?
Haaa...blogger Mat Gebu la..
Sapa lagi kan...? blogger lelaki tau..
Pandai dia masak..nak cuba2 resepi dia, cepat2 serbu blog dia..
Kadang2 jeles juga tengok blogger ni..
Masak2 pun boleh jadi popular tau..
Haaaa...jangan main2..
chef2 kat Malaysia ni pun ramai lelaki..

Kaum hawa mesti rasa tergugat kan..?huhuhu...=)
Apa2 pun wanita ni wajib kena pandai masak tau..
Antara kriteria yang sangat2 penting juga..
Nak kawin cepat pergi menuntut ilmu memasak dulu ye..=)
Tak pasal2 laki korang tu nanti yang lagi terer masak..
Malu la pula nanti..=)
Dari blog pun korang boleh belajar masak..
Lagi2 kalau serbu blog Mat Gebu..macam2 resepi ada..
Pasti korang tak menyesalnya..huhuhu...=)
Saya ni jadi silent reader blog dia..curi2 resepi yang bets2..huhu
Jangan mara ye Mat Gebu...huhuhu

15 comments:

forever love said...

dah pernah cuba da resepi die.. sedap.. ibu puji.. hihi

selamat atq reti masak.. haha

Pembawa_Wacana said...

kan aku post masakan dalam blog..ramai terkejut akan kesedapannya kang...hahahaha

Mat Gebu said...

waaaa...terharu okehh...terima kasih...pinjam link sat yeaa..kat pcm backlink dalam n3..

Sunah Mohammad said...

hehehe...pakcik mat memang mabeles...

OKEdChokelaT said...

hoho...tapi kan2...makan makanan dr air tangan ibu n isteri la yg paling sedap kan...

Miss Ran said...

erk pompuan lg pandai mask la...

skong kaum wanita

tiQz said...

laki masak sedap tapi dapur selekeh.... kuikuikui....

Dea said...

yup!!..laki memang pndai masak.. sebab kt umah, ayahanda sy memag rajen masak, tak bagi ank kesayngan dier nie xmasak.. hehe

Dekcik said...

ayah dekcik pown pandai masak..
chef agy 2..huhu..

kAmi dAn mEreKa!! said...

ha, nak try la resepi2 dy nanti,
macam sedap je, hehe =)

cik najihah said...

aah memang pun..ade tu kosmate sy terer nye la memasak kalah perempuan..huu

littleMissAddin said...

betul, chef most lelaki kan. cousin sy lelaki la pandai masak. haha

Izyan Masri said...

ALAH,LELAKI YANG TEREL MASAK TU SEMUA YANG BELAJAR SECRA FORMAL. XD

Ihsan Arifin said...

saya lelaki saya tak reti masak ;D

zaMir said...

saya lelaki...dan saya sangat suka suka suka masak!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...