Thursday, April 14, 2011

Tips berpakaian, ringkas tapi berkesan..

assalamualaikum u ol..


hari ni sangat lega..
walaupun malam tadi tak cukup tidur..dapat melelapkan mata untuk 1,2 jam sahaja..
pagi2 dah bangun prepare untuk presentation..
tapi sekarang dah lega sebab semua dah selesai..
tinggal tunggu final je nanti..

so tengah ada masa dan mata pun masih segar lagi..
nak share dengan korang tips berpakaian..
saya ni pun bukan pandai sangat tapi sekadar nak berkongsi apa yang saya tahu..
jom la baca tips berpakaian..ringkas je, tapi menarik..=)



  1. korang kena lah bijak padankan dua warna terang. kalau tak yakin, jangan pakai. biasanya orang yang berani je yang akan memilih 2 warna terang ni..tapi sekarang ni dah trend sebab ramai yang dah berani cuba cara pakaian yang macam ni..

  1. korang elakkan la pakai terlalu banyak corak sarat untuk satu2 gaya tu..sekiranya korang pakai baju bercorak, elakkan seluar atau tudung yang 'kaya dengan corak' juga..

  1. seelok2nya, pakai tidak lebih dari tiga warna dalam 1 masa..

  1. sekarang ni masa cepat berlalu, macam tu juga la dengan fesyen. jangan pakai satu warna untuk semuanya..contohnya dari hujung kaki sempai la hujung rambut, dengan beg tangan nya la, kasutnya la..ini bukan zaman dulu yang perlu pakai beg sedondon dengan kasut dan baju..

  1. kalau korang pakai baju ketat, elakkan memakai seluar yang terlalu ketat yang mengikut bentuk kaki. macam tu la sebaliknya. imej santai lebih baik..jangan macam sarung nangka pula nanti..

nak bergaya tu boleh..
tapi ikut2 keadaan dan juga tempatnya ye..
jangan nanti ada yang pandang menjeling pula...=)


5 comments:

Hazrina Erin said...

tips yang berguna!tp ramai yg pakai baju ketat ngn legging~ sedih tengok..mintak dijauhkan dr perkara begitu T_T

cik najihah said...

thanks for that awesome tips dear...

MiSzy DiaN said...

td ada jmpa kakak lawa nie..
dia pakai tdung, skali tgk seluar~ lagging arr plak.. hurmm..

nurul said...

tp dah jd trend skarang pakai y colorful,baju biru,skirt hijau,shawl merah ce bayang kan ape jd??...hahaha

umUMRA said...

betol2..pakaian skang mcm2 jenis..hurmm..ada yg tak mnmpakkn ciri2 wanita timur..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...