Wednesday, April 20, 2011

Penting ke promote blog korang..???

assalamualaikum u ol...


petang2 macam ni tak elok nak study..tak berapa afdal..
bukan KIC yang cakap..tapi orang lain yang cakap..=p
so apa lagi..ngadap blog la jawabnya..huhuhu..




korang rasa penting tak promote blog ni..?
ha...bagi saya sangat2 penting tau..
kalau tak macam mana orang nak tau tentang kewujudan blog korang ni..
macam iklan kat TV la..mesti ada promote apa2 kan..kalau tak orang tak tau..
macam tu juga la blog kita ni..
kalau ada entry baru..kena promote..
banyak cara yang korang boleh gunakan..
lagi2 dengan Facebook..biasanya dengan Facebook la traffic blog korang akan mencacak2..
sangat mudah dan senang..update je blog terus promote kat Facebook..
lagipun sekarang ni banyak Group Blogger kat Facebook tu..
korang tinggal search je..macam2 ada..join la..tak rugi pun..
kalau entri korang best..korang promote, mesti ada yang nak singgah..
rugi la kalau tak ambil peluang ni untuk promote blog korang tu..
lagi satu jangan la korang asyik promote entry yang sama je..
ni dari pagi sampai malam promote entry sama je, sebab tak de update entry yang baru..
tak best la macam tu kan..
cuba update entry 3-5 dalam 1 hari..korang akan nampak perbezaannya..



selamat berblogging..=)

15 comments:

elinADNAN said...

heheheeee betol tuh...tapi kan kadang2 entry tak best dok promote..haha..memng xde smbutan jugek kann

cayrol said...

dulu tak pandai pun promote blog... ingatkan org boleh jupo blog kita dri search engine gitu jer. Selepas baca tips otai baru tahu pentingnya promote blog kita....

Buat duit dengan Facebook!!! betul ke atau omong-omong?

NUMASARA HANA said...

gud entry... gud idea.

sekarang gak nak g promote blog.

meh la singgah...
entry baru ni..

http://numasara.blogspot.com/2011/04/jom-pegi-kursus-kawin.html

mr_right said...

wahah !
kalo gitu, mr right nak promote kat sini gak laa.
hee

nilai erti sebuah persahabatn http://hafizilmi.blogspot.com/2011/04/aku-ade-kawan-yang-paham-aku-suatu.html

NuSaNa NoSa 91 said...

tp kn.. bila ramai sgt promote entry, rasa pening nk pilih yg mana satu.. huk3~ =.=

^^nu[dd]yra^^ said...

dl rs x pnting....skrg raser pnting gak kot....best jer bl ader org beri respon kat entri kiter...

jom terjah...
http://ceriterachentanuddyra.blogspot.com/2011/04/selamber-jer-on9-time-kelas-masukkan.html

Rozuan Ismail said...

WSANGAT PENTING PROMOTE BLOG,KALAU TAK MANA ORANG NAK TAHU KITA UPDATE ENTRY @ KITA ADA BLOG.BETOLKAN,JANGAN MALAS NAK PROMOTE BLOG.

acaibudaktepeng.blogspot.com said...

penting3...jagn lupa follow blog sy/...

Poi Masuk Air said...

mmg penting~~ x promot org x tau,, huuu ^_^

cik anum said...

selamat berblogging juga ~
blogwalking pon boleh promote blog kan kan. eheee~

kAmi dAn mEreKa said...

kat sini la subjek marketing kite apply kan, hehe =)

jack said...

Betul3..Selalu juga promote kat facebook..Tapi mesti tahu masa yang tepat..hehe

mar yanie said...

tp depends jugak pd individu..kot2 ade yg x nak promot..nk uji sejauh mana belog die berjaya x klu x promot..heee..tp sy promot jer dulu kt fb tp untuk entry2 terpilih jer..entry mengarut x post pun,segan jugak kadang2..:)

NasZ said...

betul tu. kalau orang baca hasil tulisan kita n komen,kita akan jadi syok.baru ada semangat nak tulis lagi. so, jom promote blog anda.

MiSzy DiaN said...

penting gak promote tp bkn dgn niat nak kejar traffik laa.. tp nak cari pembaca blog :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...