Friday, April 15, 2011

TUTORIAL: tunjukkan link blog korang...


assalamualaikum u ol...

mesti ramai yang tak tidur lagi kan..
biasa la malam minggu..=)
saya pun baru balik dari majlis berinai kawan baik saya..=)
agak penat juga la..tapi tetap nak update blog..huhu..
malam ni nak share dengan korang tentang tutorial..
sebab masih ramai lagi blogger yang masih tidak display blog diaorang ni..
macam mana nak follow kalau korang tak display blog korang tu..
kadang2 tu ada juga yang letak sampai 2,3 blog kat profile diaorang..
so tak tau nak klik yang mana satu..
mudah je..kalau nak tau..baca sampai habis ye..
 

Yang ni untuk memudahkan blogger lain jejak korang bila korang follow blog diaorang..kadang2 tu dah follow, tapi bila cari link korang tak ada pula..so terus tak dapat jejak..ni la settingnya..
Dashboard --> edit profile --> select blog to display





So bila korang follow blog orang lain akan tertera la macam ni..



3 comments:

Budak Botak said...

bagus2, ramai yg xtau benda nie. Kdg2 benda simple ja tapi kalo x buat susah kita nk follow balik...

entry terbaru Cara Menjadikan Blog Lebih Mesra SEO... (",)

adibdaddy said...

oooo begitu rupanya..... thanx!

Nurul Izzah Razaman said...

Hai awak, blog awak guna font apa? Kenapa saya takboleh baca langsung ni -.-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...