Wednesday, April 20, 2011

Sah Kris Dayanti mengandung sebelum nikah...

assalamualaikum u ol...

korang dah lunch ke...?
kalau belum cepat2 la lunch..takut perut masuk angin pula..
tak pasal2 keluar angin je nanti..huhu...=)


Kris Dayanti dan suaminya, Raul pada majlis pernikahan pada 20 Mac lalu..


ok la nak cerita tentang penyanyi Indonesia popular ni..
sapa tak kenal Kris Dayanti kan..popular tu..
kat Malaysia pun ramai peminat..
tapi yang tak bestnya penyanyi ni mengandung anak luar nikah..
dan dia mengaku dah hamil 4 bulan..
padahal dia baru nikah 20 Mac tahun ni..
baru genap sebulan kan..
tapi kandungan dia dah 4 bulan..
dah mengaku tu tak pe la..dah terang2 dah pun kan..
jom la kita baca apa respon Kris Dayanti bila hal ni timbul..

Kami sudah dewasa. Kami menerima berita ini (kehamilan) dengan rasa tanggungjawab,’’ jelas Kris yang kini berada di Bali bersama suaminya.
“Benda ini (kehamilan) sudah terjadi. Kalau apa yang diberikan Allah ini tidak saya akui, nanti timbul cerita yang tidak betul seperti saya melakukan abortion (gugurkan kandungan) pula,” katanya.


itu la antara kata2 Kris Dayanti bila hal ni terbongkar..
yang ni bukan khabar angin lagi tau..
dah sah dah..Kris mengaku..
apa2 pun kita doakan la semoga dia bahagia kan..
nasi dah jadi bubur..
lain kali sebelum buat tu ingat la Tuhan..
dah la penyanyi popular kan..
bila dah kena macam ni..tanggung la sendiri..



9 comments:

adyna said...

ORANG SEKARANG ISLAM PADA NAMA JER.. APE NAK JADILAH..MY=TK KITA SEMUA TERPEIHARA LA HAL2 MACAM NIE AMIN..

JOM SERBU DAPUR CHIQ DINA :)

♥sophie♥ said...

wah relaks je dye berkata2,, huhu
kalau tak buat b4 kawen tade mengandung. ape lahh

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

WAH MCM TAK DA APA2 PUN DIA YE....EMMM...MCM NI LA KLU DAH IKUT SGT CARA BARAT....

~syue~ said...

dgn selamba KD kata cenggitu ea~ huhu

singgah ke cni pulak ye :)

cer lawat kejap :)

!nn RiZzNy said...

tu lah pasal..terkejut jugak baca tadi..macam2 artis sekarang..

ila said...

bce jugak utusan pagi td..ntah la
dosa masing2

Farhan Ibn Yahya said...

tue la..
terlanjur lagi...
agak2nya, peminat Kris nie macam mne lak...

^^nu[dd]yra^^ said...

macam2 hal skrg nih...cam relax jer dier bg statement gtu ek...aissshhhh

btw, anda di tag


http://ceriterachentanuddyra.blogspot.com/2011/04/1st-ga-zoelalisa.html

Anonymous said...

Cara Kris buat komen tu nampak sangat ambil remeh pasal agama.

Anak luar nikah la tu. media Malaysia yang asik dok promote orang indon yang kononnya baik.

Perlu diingat kalau anaknya perempuan nanti nak nikah si Raul ni tidak layak menjadi wali. Kalau mewalikan juga maka tidaklah sah.

Banyak implikasinya kalau jahil agama... Kalau dah jahil tu insaf2lah dan belajar2lah.

Note: Kalau Kris Dayanti dan Raul bukan beragama Islam saya kecualikan daripada komen ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...