Monday, May 16, 2011

Entri 18 tahun keatas menjadi pilihan?

assalamualaikum u ol..


tajuk entri macam tajuk hot je kan..
ala, KIC saja nak share dengan korang dari pemerhatian KIC sendiri..
kadang2 KIC suka blogwalking..
macam2 yang KIC dapat dari situ..

ni nak tanya pendapat korang..
entri macam mana ye yang jadi pilihan korang..
kadang2 KIC terfikir juga semua ni..
ye la..dari entri kita ni la kita nak tarik pembaca kan..
tapi kadang2 pening juga nak tulis entri tentang apa..
takut tak menepati citarasa pembaca..
nanti orang cakap entri kita ni syok sendiri pula..
ala..tak nak la macam tu kan..

tapi memang susah kita nak tau apa yang pembaca kita suka..
entri yang macam mana yang diaorang akan klik dan baca sampai habis..
adakah entri yang melibatkan 18sx, yang blue2 gitu..?
adakah entri gosip2?adakah entri2 tutorial atau pun entri yang berkaitan dengan kehidupan harian..?
tapi KIC tengok sekarang ni, ramai pula blogger yang suka buat entri yang ada unsur2 seks..
ok ke macam tu?korang memang suka ke baca entri2 macam tu ye..
emmmm...KIC cakap ni dari pemerhaian KIC..
bila cerita pasal blue @ untuk 18 tahun ke atas, ramai je yang singgah..
adakah memang itu pilihan entri korang?
yang blogger tu pula ambil kesempatan la..nak cari traffic lebih kan..
kadang2 dalam bergurau pun terselit juga..kadang2 berkias2 je..tapi korang kena faham..
budak sekarang otak diaorang tu lain macam..lebih advance tau..
tapi entri macam tu juga korang suka tulis, takpe, yang penting traffic mencacak2 kan..

tapi adakah entri korang tu ada nilai?
tak pe la..yang penting, ramai pembaca..traffic mencacak2..
tapi korang kena la ingat..budak2 umur 7 tahun pun dah pandai dah dengan dunia IT ni..
hujung jari diaorang..senang2 je diaorang dapai ilmu dari entri korang tu..
cerita punya la padat..dengan ayat2 yang tak sepatutnya korang tulis..
taip main lepas..perkataan2 tak sepatutnya pun boleh keluar..
itu ke yang korang nak sampai kan..?
emmm..sepatutnya cerita2 yang macam ni korang kena la tapis sikit..
korang bukan tau pun yang singgah blog korang tu memang yang dah cukup umur ke tak..
sesuai ke entri korang tu untuk pembaca yang pelbagai umur sekarang ni..
korang kan hebat..korang boleh fikir kan..

renung2kan la..dan selamat berblogging..=)

8 comments:

Atok Cing said...

tau xpe..kkdg mcm xde point lgsg...post entri pasal gurl seksi then siap bg biodata ape sume...

pling xleh blah entri 1st time dtg haid...ntah r...

bile tegur alasan sng je...

"ini blog aku..so aku punye suka la"

Janatul Ashikin said...

betul tu.cara mudah untuk menjadi popular sebab tu diorg buat entry sebegitu rupa tanpa memikirkan sensitiviti pembaca....

cik najihah said...

agak la..
nak pikir tajuk entry susah sangat kot huhu

ishiko said...

semua jenis en3 ok.... asal gaya penulisan menarik dan ada humor... huhuu...^^

miss.Addin said...

hehe biasa la :) bergantung pada individu.

atiqa aris said...

tau tape.blogger skang susa nk tegor.tegor siket nni melenting kite gak kene balek.huu

fRaMe+LenSeS said...

jadi siapa kita nak untuk diri kita. y penting setiap isi tu ada manfaat. "pabila terputus nyawa anak adam, maka terputuslah amalnya kecuali 3 perkara, harta y bermanfaat, anak sooleh y mendoakan dan, ilmu y bermanfaat. "

Erra Kyra said...

skunk ramai buat tektik menarik pembaca dgn cite tak elok tajuk nya...hmm







salam kenai..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...