Wednesday, May 4, 2011

Tingkatkan kualiti blog...

assalamualaikum u ol..

kali ni malas nak berkias2..
terus pada tajuk entri ye..huhu..
korang ni blogger yang berkualiti ke?
penting ke kualiti dalam dunia blog ni..
bagi saya penting sangat..
blog ni bukan nya dunia tangkap muat je..
tapi lebih bermakna kalau ia diselitkan dengan jiwa..bukannya kosong je..
biar apa pun saya akan cuba jadi blogger yang berkualiti..
so saya nak bagi pendapat sikit la...

blogger yang berkualiti bukan bermaksud blogger tu kena mengadap 24 jam dengan blog..
tapi dia muncul dengan idea2 yang baru..
sentiasa update blog..tak ada la blog tu bersawang je kan..
macam KIC ni la..dalam library ni pun sempat update blog..huhuhu
KIC nak sampaikan sesuatu melalui penulisan di blog ni..
kalau korang update blog tu..secara tak langsung orang akan datang lawat blog korang..
sekurang2nya ada la traffic tiap2 hari..
so kalau korang nak jadi blogger setia kena la selalu update blog ye..
jangan biar blog tu bersawang..
nak seribu daya..tak nak seribu dalih..
nak follower beribu2..tapi update blog jarang2 je..
susah la macam tu kan..
tak salah bersussah2 dahulu, bersenang2 kemudian...

blogger yang berkualiti bukan nya memaksa orang untuk follow blog kita..
salah tu..tak ada makna pun kalau kita follow orang tu sebab terpaksa..
jangan la amalkan ayat
" u follow i, i follow u balik"
tak best kan..
biarla orang follow kite sebab dia tertarik dengan blog kita..
suka dengan hasil karya kita..
itu lebih baik kan..
memang susah kita nak ada follower yang ramai..tapi tak salah kan kita sabar..
kesabaran tu amat penting dalam berblog ni..
bukan boleh berjaya setahun dua je..ambil masa..
blogger yang ada kualiti bukan setakat klik butang follow je..
tapi sentiasa mengikuti perkembangan blog yang dia follow..=)

jangan pentingkan blog sendiri je..rajin2 la lawat blogger lain..
tak salah kan kita sokong blogger yang ada kat Malaysia ni..
korang pun tahu kan tipa hari ada je blogger baru..
so sapa lagi yang nak support diaorang tu selain kita ni..
 kehadiran korang amat2 la mereka hargai tau..
bila dah lawat tu kita komen2 la..hargai penulisan diaorang tu..
korang pun tau kan, bukan senang nak hasilkan sesuatu entry tu..
lagi2 yang berinfo..kena pastikan maklumat tu sahih..
so jangan cepat sangat klik tanda pangkah (x) tu
baca sampai habis dulu ye..

apa2 pun..kita ni serupa.."seorang blogger"
so sopport la antara kita..
itu kan lebih bagus..=)
 

6 comments:

EJA said...

saya sokong!

AiDa AzRyN said...

sokong jugak! thumbs up! ^^

fiq. said...

yah , post 'tingkatkan kualiti blog' ni pon salah satu caranya,
asalkan update ye tak...

apa pendapat anda, org nak update blog, tapi dia post entry tentang 'entry sampah bloger yang kering idea'...... sedangkan satu entry tu dia tulis sebijik ayat seperti blogger yang tak de idea tu...
huhu, paham x?

ANIS DIYANA said...

im newbie...
hehehe

safarina dye simple said...

saye suke n sye skong ..
heheheh.....
sye owg bru n sye akn b'sbr n wat ape yg dlm entry anda ni..haha

safarina dye simple said...

sye like sye sokong n akn sye ikot ape yg t'taep dlm entri anda ni hahah,,,coz sye owg bru..bru je mnjjkkn dri dlm dunia blog ni (^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...