Wednesday, May 18, 2011

Rakam imej letusan gunung berapi dengan mempertaruhkan nyawa..

assalamualaikum u ol..

selamat pagi semua..
wahhh..tiap masa ada je yang update blog kan..
tengok kat dashboard tu ramai je update, sampai tak menang tangan KIC nak baca..
so, KIC pun tak nak ketinggalan juga la nak update blog..

tadi baca paper kosmo..
nampak berita yang menarik ni..
sebab tak ramai yang sanggup buat macam ni..
mempertaruhkan nyawa untuk mendapatkan kepuasan macam ni..
kalau KIC tak sanggup kot..
huhu..




haaa..ni la yang KIC nak tunjukkan kat korang..
jurukamera Iceland ni sanggup mempertaruhkan nyawanya untuk
merakamkan gambar letusan gunung berapi..
kebiasaannya dia akan berada dekat dengan aliran lahar yang mencecah suhu 
sehingga 1000 darjah celcius..
ni kiranya berani betul ni..
sanggup buat macam ni semata2 untuk kepuasan dan juga
untuk mendapatkan imej letusan gunung berapi secara dekat

tapi gambar tu memang cantik kan..?
bukan sebarangan orang yang sanggup buat macam ni kan..
jarang2 yang nak pertaruhkan nyawa untuk kerja sebegini..

8 comments:

Atok Cing said...

atok dok dekat dgn api dapur pun da berdebar-debar..nii kan dkat lava2 ni...haishh...

tapi kn ...dekat dunia pun api die dah mcm mni...mcm mne la dkt akhirat nnti ye x...

fA!Z said...

pergh.. gambar mahal ni..

CERITA LEBAT said...

guna photoshop settle cerita..hahaha

forever love said...

kepuasan diri tue yg penting... siyes lawa gambar die..

fyna said...

perrgghh...
fyna pown photographer gak..
huhu..
x sanggup..
sia2 je mati nnti..

Rozuan Ismail said...

itulah attitude seorang photographer.korban nyawa asalkan dapat gambar yang puas hati =)

miss.Addin said...

wahh gi-la la :) betul betul semangat tu .

mushroom said...

kalau aku memang x sanggup ah.. aku x nak la mati kerana kepuasan sendiri kan hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...