Thursday, May 19, 2011

Rugi je beli tiket nak tengok FILEM MELAYU ni..

assalamulaikum..

macam suspen je kan tajuk entri KIC malam ni..
haaa...memang suspen dan gempak pun..
sebab ramai yang merungut dengan filem2 melayu ni..
ramai juga blogger yang meluahkan ketidakpuasan hati mereka lepas tengok filem2 melayu ni..
KIC malas la nak sebut filem apa..nanti kontroversi la pula..huhu..
KIC nak cerita secara umum je ni..

sekarang ni ramai yang dah 'merajuk' dengan filem melayu..
ye la..promosi punya la gempak..sampai penonton semua tak sabar nak tengok filem2 tu..
tup2 bila tengok..aduuuii..jalan cerita entah apa2..
KIC ada juga alami benda yang sama sebelum ni..
tak berbaloi kot beratur panjang2 nak beli tiket, 
bayar pula mahal2 (biasa la tengok filem tu first day, tiket mahal la)
cerita pula tak menepati citarasa penonton..
memang promosi je yang nampak gempak..

tapi apa2 pun kita kena juga la support filem2 melayu..
ada tu nak boikot filem melayu dah..nak tengok filem omputih je kat wayang..
biasa la filem2 omputih ni banyak aksi..
KIC pun suka tengok yang aksi2 ni..
biasanya KIC kalau tengok wayang memang filem omputih jadi pilihan..
cuma kalau ada filem melayu yang hebat baru la KIC layan..

tapi filem melayu kita ada yang dah banyak berubah..
jalan cerita pun ada perubahan dan lebih menyeronokkan..
sekarang ni terpulang lah pada citarasa penonton..
bukan semua filem melayu tu tak best kan..
sapa lagi yang nak support filem melayu kalau bukan kita..
apa2 pun tepuk dada tanya la citarasa korang ye..

19 comments:

miss.Addin said...

HEHE dah lama tak pegi cinema :)

Danial Razak said...

betul2..kadang2 macam dah rasa kecik ati dah nak tengok cerita melayu..hahaa.
kena tunggu semua rakan-rakan cakap best baru boleh tengok..

COTTON LADY said...

jom2 g nengok nurkasihmovie,hehehhehe

Chegu Zubir said...

xpe...rilek la KIC....citer melayu pasni konpem best...cam citer merong kan best pe...hehehe

iMBobo said...

cerita apa yg dimaksudkan tu?:)

shafiq said...

Hihihi...
Sy Pun Xpenah Pgi Tgok Movie Melayu Di Pawagam, Kalau Movie English atau 3D Baru Pegi Tengok..
tetapi tidak boleh salahan org yg tidak tgok movie melayu nie, mgkn diorg mahukan kelainan..Pendapat Saya..TQ..(^_^)V

forever love said...

baru lepas kecewa dgn cter melayu.. selamat bukan kat panggung

Cik Kamoo said...

ada juga filem Melayu yg best. tp apapun CK paling minat drama Melayu berbancing filem...terbaik

Nour Akmal said...

miss.Addin :

lepas ni g la..byk dh cite best..=)

Nour Akmal said...

Danial Razak :

ramai jgk yg ckp mcm tu..sbb tu la timbul entri ni..

Nour Akmal said...

COTTON LADY :

memang teringin pun tgk movie tu..
sbb drama dia pun tak pnh miss..

Nour Akmal said...

Chegu Zubir :

cerita merong mmg best pun..KIC tgk kat wyg..first day plk tu..syok gk la..

Nour Akmal said...

iMBobo :

mcm2 gak la..ade yg komplain..terpulang gak pd individu..

Nour Akmal said...

shafiq :

wahh...ni sesuai la dgn tajuk entri sy..=)

Nour Akmal said...

forever love :

kdg2 kan atiq..tgk kt wyg len tau..bile tdk dvd, mmg rse tak best..tgk keadaan gak..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

thats why maera tak tgk filem melayu kt pawagam..rase cam tak berbaloi..baek download intenet aje..wuwuu~

eB ezrin said...

eB prefer tgk kat umah ;p

Rozuan Ismail said...

wan dah lama tak tengok wayang.last pon awal tahun ni kot bulan 1.huhu.

ada je cerita Melayu yang best tapi tak banyak =(

missamy said...

tgk nur kasih the movie . best !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...